Читај ми!

„Pinokio“ sa Robertom Beninjijem kao Đepetom večeras na Paliću, a uskoro i u bioskopima

Večeras na Festivalu evropskog filma na Paliću, a od 24. septembra ostvarenje puno uzbuđenja, igrani „Pinokio“ sa Robertom Beninjijem u domaćim bioskopima. U pitanju je dobro poznata priča koja na veliko platno stiže skoro 150 godina pošto je priča nastala i tačno 80 nakon što je „Dizni“ snimio širom planete voljeni crtani film.

Zvezda čuvenog filma Život je lep Roberto Beninji smestio se u čizme poznatog usamljenog stolara Đepeta koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija.

Najnovije igrano ostvarenje Pinokio, proslavljenog reditelja Matea Garonea (Gomora, Dogman) nakon domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću naći će se na repertoarima srpskih bioskopa od četvrtka, 24. septembra.

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže poraste nos snimljen je kako ističu svetske kritike verodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijana. 

Garone je snimio Pinokija na iskonskom mestu odakle je sve nastalo, na domaćem terenu u Toskani, sa italijanskim glumcima, a 2002. godine Roberto Beninji koji se sada našao u ulozi Đepeta, takođe je snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga –reditelja filma, scenarste i uloga samog drvenog lutka.

Priča koja u sebi sadrži moralna načela nakon skoro 150 godina od kada je nastala i tačno 80 od kada je snimljen čuveni „Diznijev“ crtani film, nastavlja da inspiriše nove interpretatore, istaknute reditelje i glumce.

Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kojem živi uči iz svojih pokušaja i grešaka.

Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postoje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

Film Pinkoio reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара