„Močvara“, napeta potraga za manijakalnim ubicom počinje ovog vikenda na RTS-u

Napisana u duhu najboljih skandinavskih krimi-serijala „Močvara“ je priča o grehu i žudnji, o ljubavi i mržnji. „Močvara“ otvara i nezabeleženo bogatu jesenju serijsku sezonu RTS-a, koja će do kraja godine imati više od stotinu premijernih epizoda.

Prva epizoda Močvare na programu je u subotu od 20 časova, a sledeća već u nedelju u istom terminu, što je, kako kaže Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, drugačiji pristup emitovanja premijernih sedmičnih serija.

Močvara ima 10 epizoda, a gledaoci će već posle prvog vikenda imati jednu kompletniju sliku o tome kakva je serija, kakvi su zapleti, likovi i o čemu se tu zapravo radi.

„To je serija koja ne koketira sa publikom na uobičajen način, kada su kriminalističke serije u pitanju. Veoma je jasan autorski pečat iskusnog tandema – scenaristkinje Milene Marković i reditelja Olega Novkovića, koji su uvek bili okrenuti autorskom pristupu, pa je njihova saradnja iznedrila jednu ovakvu, žanrovski profilisanu stvar u odnosu na njihove ranije radove“, objašnjava Novaković.

Prema njegovim rečima, sirovost tog pristupa, koketiranje sa drogom, seksualnošću, alkoholom i jednom generacijom stasalom na močvarnom tlu Novog Beograda 90-ih godina daje ljudima uvid u novi estetiku kakva do sada nije viđena kod nas.

„Mislim da ova serija treba da probudi jednu društvenu odgovornost i da RTS nije samo kuća koja nudi zabavne sadržaje u serijskom programu, nego i serije nad kojima ćemo se dobro zamisliti i razmisliti o recidivima godina iza nas i uživati u uzbudljivoj seriji kakva je Močvara“, navodi Novaković.

Neke veoma važne striming platforme se već interesuju za Močvaru, tako da je moguće da će ona otići daleko van granica naše zemlje, a Novaković je siguran da će regionalno biti odlično prihvaćena, jer govori o temama koje su blike na prostoru Balkana.

Urednik Redakcije dramskog i serijskog programa RTS-a posebnu pažnju skrenuo je i na glumačku postavu koju predvodi harizmatični hrvatski glumac Goran Bogdan, koji već iza sebe ima i međunarodno priznatu karijeru.

Pored njega tu su i veoma talentovani mladi glumci, poput Jelena Bjelice i Stefana Trifunovića, koji igraju njegove pomoćnike i oni su na svoj način obojili Močvaru.

Tu su naravno Boris Isaković, Svetlana Ceca Bojković, Bane Vidaković, Milena Marković, Vuk Kostić i mnogi drugi vrhunski glumci.

Bogati serijski program

Od kraja septembra pa do decembra RTS će imati više od stotinu premijera serijskog programa, što je nezabeleženo bilo do sada.

Već 21. septembra startuje melodramska serija iz Banja Luke – Hotel Balkan, koja ima 29 epizoda i biće dnevnog formata, od ponedeljka do petka.

Posle Hotela Balkan, u dnevnim terminima ići će zanimljiv sitkom Slučaj porodice Bošković (32 epizode) i onda kreću Kamiondžije.

Što se serija sedmičnog formata tiče, posle Močvare će početi prikazivanje Mama i tata se igraju rata, koja će malo relaksirati gledaoce, i na kraju stiže još jedna serija žestokog sadržaja po scenariju Nikole Pejakovića – Kosti.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 27. sep 2020, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Močvara

Močvara je u celom svetu . Moglo bi dosta takvih serija da se napravi .
Bilo bi bolje neke dobre humorističke serije da se snima. Ali to je mnogo teže .

(nedelja, 13. sep 2020, 12:44) - anonymous [neregistrovani]

Zivimo u seriji

Zivot u Srbiji je trenutno mnogo brutalniji od ove serije, mi svaki dan prolazimo ovde kroz stvarnu i mucniju seriju od ove...

(nedelja, 13. sep 2020, 10:24) - anonymous [neregistrovani]

Odličan početak....bravo

Napokon ozbiljna serija na RTS-u.
Svaka čast!!!!!

(nedelja, 13. sep 2020, 05:00) - Наташа Костић [neregistrovani]

Непримерено за породично гледање, веома узнемирујуће!

Волимо да породично гледамо Слагалицу, али сам увек у паници пре и после Слагалице да што брже променим канал, јер долази ужасно узнемирујућа најава "Мочваре" која није ни за мене а камоли за моје дете да гледа. То заиста треба да се емитује у каснијим часовима за оне који су заинтересовани за тако нешто. Срце ми се узлупа од ужасних призора којих онда не могу да се ослободим.

(nedelja, 13. sep 2020, 00:58) - Me [neregistrovani]

Super

Sjajna prva epizoda! Glumačka ekipa za promenu-izmenjena (Vuku Kostiću opraštam što je opet tu, samo kada nije Biković :)). Muzika je odlična, očekujem još bolje i više od serije! Bravo!

(nedelja, 13. sep 2020, 00:57) - Isak [neregistrovani]

Odlično

Veliko iznenađenje serija, nisam znao da RTS može da napravi neštoovako dobro. Goran Bogdan rastura. Nadam se da će i ostale epizode biti na ovom nivou.

(subota, 12. sep 2020, 22:13) - anonymous [neregistrovani]

Xxx

Pocetak skandalozan, nakon toga zanimljivo

(subota, 12. sep 2020, 20:45) - anonymous 1 [neregistrovani]

Iznenadjena

Zaista sam negativno iznenadjena sta se pustili u 20 casova, vikendom kada porodice sa decom gledaju televiziju. Srerija nije za taj termin, poceli smo da gledamo i morali da promenimo kanal. Prosto je uzasno kako pocinje, to je dovoljno.

(petak, 11. sep 2020, 10:58) - anonymous [neregistrovani]

Xz

Cemo da gledamo :-)

div id="adoceanrsvdcfhklggd">