Snimljeni prvi kadrovi serije „Azbuka našeg života“

Počelo je snimanje serije „Azbuka našeg života“, po motivima iz knjiga Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Jelene Bajić Jočić i produkciji „Telekoma“.

Savremena drama kroz dinamičnu radnju i likove iz knjiga oživeće sve aktuelne društvene pojave. Rediteljki serije je autorka knjiga prepustila svoja dela iako, kaže, nijedan umetnik to ne radi olako.

„Zašto kažem genijalna, zato što je uzela na sebe vrlo težak zadatak da od dve knjige koje se bave istom temom napravi scenario za ovu seriju da bude dinamično, umetnički, zanimljivo, potresno, istinito i divno“, kaže književnica Mirjana Bobić Mojsilović.

U glavnoj ulozi par, koji će prikazati usamljenost savremenog čoveka, krizu srednjih godina, ali i porodice i društva. Novo lice među glumačkom ekipom je i Jadran Malkovič, glumac srpskog porekla, koji se posle projekata u Nemačkoj i Velikoj Britaniji vratio u Srbiju.

„Kao kako život obično može da izgleda, sve je jednostavno, a istovremeno sve je i vrlo komplikovano. Lepo je videti mušku stranu, mnogo iskreniju od onoga što obično očekujemo od muškaraca, da je sve zatvoreno bez emocija“, navodi glumac Jadran Malkovič.

„Mirjana Bobić Mojsilović je to napisala pametno, beskrajno duhovito sa jednim divnim cinizmom prema životu, ali sa puno optimizma“, naglašava glumica Aleksandra Janković.

Prva klapa pala je u Srbiji, ako bude mogućnosti snimaće se i van nje.

Prva epizoda očekuje se sledeće godine na programu RTS-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво