Da li i vi mislite da je Šon Koneri bio najbolji Bond, Džejms Bond

U akneti koju je sproveo „Radio tajms“ Šon Koneri je izabran za najboljeg agenta 007, a prate ga Timoti Dalton i Pirs Brosnan.

Za mnoge očekivano, Šon Koneri je odneo pobedu u novom istraživanju koje je sproveo „Radio tajms“ u nameri da otkrije koji od glumaca je najbolje otelotvorio najpoznatijeg svetskog tajnog agenta 007.

Već u prvom krugu ankete u kojoj je primenjen komplikovani sistem glasanja, Koneri je poveo sa 56 odsto glasova. U poslednjem krugu glasanja Timoti Dalton je osvoji 32 odsto glasova, Koneri 44, a Pirs Brosnan 23 odsto.

Na četvrtom mestu se našao Rodžer Mur, za koga se pretpostavljalo da je veliki favorit publike, zatim sadašnji Bond, Danijel Krejg i sa najmanje glasova Džordž Lejzenbi.

Osamdesetdevetogodišnji Koneri se často smatra unikatnim agentom 007, ne samo zato što je prvi zaigrao ovu ulogu 1962. godine u filmu Dr No, već i zbog njegove veštine da tako šarmantno podigne obrvu.

Ijan Fleming, na čijim knjigama se i temelji serijal filmova o Džejmsu Bondu, u početku je favorizovao Kerija Granta za tu ulogu, ali se zagrejao za Konerija kada se uverio da je film postigao odličan komercijalni uspeh. Konerijevo putovanje je trajalo ukupno kroz sedam filmova ovog serijala.

Danijel Krejg, pored toga što je sadašnji Bond, takođe drži rekord, jer je već 14 godina u ovom liku , mada je to posledica toga što su između njegovih pet filmova bile mnogo duže pauze.

Nema vremena za umiranje, njegov poslednji Bond i 25. film u nizu, trebalo bi da bude konačno prikazan u novembru, pošto je premijera u aprilu otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, optimizam u pogledu izvodljivosti ovog poduhvata sve više splašnjava, s obzirom na to da su bioskopi i dalje zatvoreni, publika sumnjičavo gleda na najavljene mere bezbednosti i studiji se sve češće odlučuju za onlajn distribuciju novih naslova.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво