„Tomazo“ sa Vilijemom Defoom uskoro na repertoaru „Moj of“ bioskopa

Nagrađivani festivalski naslovi istaknutih svetskih reditelja, sa glumcima zapaženih uloga i karijera, nastavljaju da čine repertoar kućnog bioskopa „Moj of“.

Nakon što je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu 2019, a potom na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma u Beogradu, italijansko-američki film Tomazo naći će se i u „Moj of“ bioskopu.

Američki dvojac, glumac Viljem Defo i reditelj Abel Ferara ponovo sarađuju zajedno i nakon filmova Poslednji dan na zemlji i Pazolini donose nam na virtuelno platno svoje poslednje zajedničko ostavrenje. 

Tomazo je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi, pokušavajući da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca.  Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga predstavljenog s nežnošću i razumevanjem, Viljem Defo dočarava verno.

Reditelj ističe da film Tomazo nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

U četvrtak, 13. avgusta, besplatno će biti prikazan japanski film Posle oluje nagrađivanog japanskog reditelja Horikazu Kore-ede koji je za ovaj film dobio pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. godine i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami. 

Priča o ljudima koji imaju problema da očuvaju svoju zajednicu otkriva i vapaj pripadnika triju generacija jedne porodice, u kojoj su deca najviše pogođena posledicama njenog razdvajanja.

Od engleskog pisca i scenariste Ijana Mekjuena, poznatog po filmu Pokajanje, stiže ljubavna priča Na plaži Česil iz 2017. godine,  snimljena po romanu koji prikazuje dvoje mladih na samom početku zajedničkog života.

Florens i Edvard dolaze iz potpuno različitih svetova. Ona je violinistkinja u gudačkom kvartetu, on je diplomirani istoričar zainteresovan za književnost. Ona je bogata, on nije. Ali, oni se jako dobro razumeju.

U stvari, mladi zaljubljeni par se upravo venčao i uputio u mali hotel na plaži Česil gde će provesti svoj medeni mesec. Sećanja na opuštene i zaljubljene trenutke im igraju pred očima dok se spremaju za ono što se podrazumeva prve bračne noći – prvo seksualno iskustvo.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи