Filmovi najvećeg komičara svih vremena besplatno u onlajn bioskopu „Moj OFF“

Letnja „scena“ onlajn bioskopa na adresi mojoff.net od 18. jula nudi nezaboravne Čaplinove filmove. Besplatno na repertoaru ostvarenja „Pseći život“, „Žena iz Pariza“, „Zlatna groznica“, „Svetlosti pozornice“... Italijasnki film „Čarobne noći“ i francusko ostvarenje „U ratu“ dodatne su poslastice za filmofile.

Njegovo ime svi znaju, njegov humor mnogi obožavaju. Ciklus filmskih remek-dela čuvene „skitnice“ sa ekrana – Čarlija Čaplina – besplatno je 18. jula na repertoaru bioskopa „Moj OFF“.

Tokom leta, posetioci onlajn bioskopa „Moj OFF", čije sale neprekidno rade na adresi mojoff.net, moći će da se prisete starog dobrog humora Čarlija Čaplina i glasno nasmeju uz prepoznatljiv hod voljenog komičara. Njegovi pokreti i mimika bili su dovoljni da se nemi film u potpunosti razume, a crno-bela slika sa ekrana zavoli i da se, i dan-danas zasmejavaju različite generacije.

Letnju „scenu“ obogatiće Čarlijeva autorska ostvarenja poput: Pseći život (A Dog's Life), Žena iz Pariza (A Woman of Paris), Moderna vremena (Modern Times), Zlatna groznica (The Gold Rush) film koji je 1925. dvostruko nominovan za nagradu Oskar, kao i Svetlosti pozornice (Limelight) – koji je osvojio Oskara za najbolju muziku.

Na repertoaru će se naći i njegov čuveni film iz 1940. godine Veliki diktator (The Great Dictator), koji je ujedno i prvi Čaplinov ton film, za koji je imao pet nominacija za Oskara.

Kao dopuna repertoaru „Moj OFF“ bioskopa, od subote (18. jula) pred publikom će biti i dva evropska filma, italijanski i francuski Čarobne noći i film U ratu.

Satirična komedija italijanskog reditelja Paola Vircija Čarobne noći (Notti Magiche) prvo prikazivanje kod nas imalo je na prošlogodišnjem Festu. Film prati priču o troje mladih, ambicioznih scenarista osumnjičenih za iznenadnu smrt čuvenog filmskog producenta čije je telo pronađeno u reci Tibar.

Radnja film smeštena je s početka devedesetih godina prošlog veka kada se u Italiji održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu i kada je fudbalsku groznicu pratio usklik navijača i himna poznata kao Čarobne noći.

Film opisuje i period kada italijanska kinematografija doživljava poslednje iskre zlatnog doba, osvrćući se na slavne dane rimske filmske industrije koja u jednom trenutku biva iscrpljena.

Francuski film U ratu (En guerre) reditelja Stefana Brizea koji je 2018. nominovan za najbolje ostvarenje na Filmskom festivalu u Kanu, a nosilac je i FIPRESCI nagrade za najbolji film na Festivalu evropskog filma na Paliću, prati priču o sukobu dve različite strane jedne industrije – radnika i poslodavca, a reditelj Brize ponovo je poverio glavnu ulogu nagrađivanom francuskom glumcu Vensanu Lendonu nakon veoma uspešne zajedničke saradnje na filmu Mera ljudskosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи