Prijavite se na konkurs za mlade muzičare i svirajte zajedničkim jezikom

Od ove godine, mladi iz Srbije će svoju muzikalnost i talenat moći da predstave na takmičenju u Budimpešti pod nazivom „Virtuozi V4+ – sviramo zajedničkim jezikom“. Projekat podržava Radio-televizija Srbije.

Takmičenje se već šest godina kao TV šou organizuje u Mađarskoj, a Srbija je ove godine dobila poziv da bude specijalni gost. 

U projekat je uključen i RTS. Sledi proces selekcije četiri virtuoza uz pomoć mađarskih kolega, koji će se takmičiti u septembru.

„Shvatili smo poziv kao lepu i veliku priliku, pre svega za mlade talente, a zatim i za našu kuću zato što ovakav format nije prisutan u našem medijskom prostoru i prihvatili smo i održali prvi video-sastanak sa mađarskim kolegama i, sve je počelo", rekla je Silvana Grujić, odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a.

Konkurs je raspisan i javilo se oko 40 mladih kandidata. Zbog pandemije, konkurs je ponovljen a kandidati će se predstavljati video-snimcima.

Poziv je otvoren do 19. jula a sve informacije mladi muzičari mogu naći i na sajtu RTS-a. Prijava na konkurs moguća je na sajtu virtuozok.hu.

Kasting će biti organizovan u avgustu. Predstavnici će nastupati u nekoliko etapa takmičenja u Mađarskoj, u septembru. Organizuje se i veliki koncert mladih talenata u decembru, koji će se takođe emitovati na programima RTS-a.

„Program se odnosi na pet zemalja i to su, osim Srbije i Mađarske, još i Češka, Slovačka i Poljska. To je mislim velika stvar za mlade talente jer se neće videti u samo svojoj zemlji već će ih videti i šira javnost", kaže Klara Sent Đerđi, direktorka „Kolegijum hungarikum" - odeljenja za kulturu ambasade Mađarske u Srbiji.

Dodala je da da su svi dosadašnji pobednici iz ovog programa uspeli da izgrade svoje karijere i da nastave muzičko školovanje i usavršavanje.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи