Nebojša Ilić: Biti spreman za put kakav god on bio

Zajedno posle nekoliko meseci u Ateljeu 212 glumci su se ponovo okupili.

U razgovoru sa glumcem Nebojšom Ilićem uz kafu razgovarali smo sa kakvim se osećanjem posle duže pauze ponovo vraća pozorištu.

-Tu ima malo one male lepe treme koja nije ona trema koja te zgrči, nego trema malog i lepog zadovoljstva što ću se sresti sa prijateljima i što ćemo početi nešto novo. Pojima nemam gde ćemo stići, samo znamo da smo se spakovali i krenuli na put.

Kako si proveo vreme u izolaciji, čime si se bavio i koliko ti je nedostajalo pozorište?

-Nedostajalo mi je pozorište, čitao sam i gledao neke filmove i serije kao i većina ljudi. Nešto sam motao po glavi o novim idejama i to je bio neki čudan period koji ne mogu da uporedim ni sačim drugim.

Na probi smo predstave Ruska smrt, o čemu govori ovaj komad?

- Komad je vrlo zanimljiv i naslanja se na staru tradiciju ruskih pisaca, čini mi se najviše na Čehova. I Milica i Isidora koje su moje partnerke u ovoj predstavi su osobe sa kojima sam igrao toliko predstava, da je to sada neki porodični skup.

Da li imaš i kako bi glasio tvoj životni moto?

-Biti spreman za put, kakav god on bio, da li je to proba, neki dalek put, neka večnost u bilo kom smislu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво