Staro Vranje oživljava u novom filmu i seriji „Nečista krv“

U Ripnju se ubrzano gradi Vranje iz 19. veka. Priprema se scena za snimanje filma i serije „Nečista krv“. Početak snimanja je već odlagan, ali sadašnji plan je da završna klapa padne do decembra.

U podnožju Avale, početkom avgusta, oživeće staro Vranje. Ovim ulicama prolaziće Hadži-Trifun, Tašana, Mitke, Sofka, Koštana. Deset epizoda činiće epsku sagu o Vranju sa likovima i motivima jedne porodične hronike u razdoblju od pedeset godina 19. veka. Film i pet epizoda režiraće Milutin Petrović, a završnicu serije Goran Stanković.

„Ja mislim da je ovo jedno veliko nacionalno blago, ne samo zbog onoga što je očigledno, a to je literatura Bore Stankovića koja je u korenu cele stvari, nego je i veliko nacionalno blago pionira i umetnika Jugoslavije i Srbije, Vojislava Nanovića koji je sve to napravio“, kaže reditelj serije.

Za raskošnu scenografiju je zaslužan jedan od najvećih majstora te profesije kod nas Milenko Jeremić.

„Treba čitati određenu literaturu, koju inače posedujem, tako da sam dolazio do podataka šta može da prođe, a šta ne može. Može čovek da pogreši na jednom najobičnijem detalju. Tako da sam vodilju imao jer sam tu temu obrađivao godinama, uz obilje dokumentacije koju posedujem, eto napravio sam tu stvar“, objašnjava Jeremić.

Dok se radovi prvode kraju, bira se međunarodna glumačka ekipa. Muzika se ne bira već se sama nameće – tradicionalne note juga Srbije u savremenim aranžmanima.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво