„Moj jutarnji smeh“ – Komedija koja će vas rasplakati i drama koja će vas nasmejati

Gledaoci RTS-a imaće eksluzivnu priliku da pogledaju televizijsku premijeru ostvarenja „Moj jutarnji smeh“ o kom se mnogo pričalo prethodnih meseci, a koji je osvojio nagrade na brojnim filmskim festivalima

Moj jutarnji smeh je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti.

Reditelj filma, Marko Đorđević, koji se preko Skajpa uključio u Jutarnji program kaže da je naslov slučajno izabran i da je film trebalo drugačije da se zove.

„Prilikom prevoda na engleski zbog učešća filma na nekom od stranih festivala, desila se graška u prevodu i ispalo je da je naziv filma Moj jutarnji smeh. To nam se dopalo i učinilo kao najtačniji prikaz ovog dela. Onosno, da emotivno i intuitivno odgovara filmu koji smo pravili, kao neka kontrateža toj apatiji koja se u filmu često pojavljuje“, objašnjava reditelj.

Moj jutarnji smeh je premijerno prikazan na Festivalu autorskog filma u Beogradu, gde je osvojio glavnu nagradu. Potom je osvojio glavnu nagradu i na Pančevo film festivalu, kao i na festivalu u Kragujevcu. Međunarodnu premijeru je imao u Roterdamu, a pre par dana je prikazan i na festivalu u Visbadenu u Nemačkoj. Očekuje se prikazivanje u Trstu i još nekim međunarodnim i regionalnim festivalima.

Ivana Vuković igra glavnu žensku ulogu, devojke Kaće koja je jedina bila spremna da prihvati, zakasnelo odraslog Dejana takvog kakav je, bez želje da ga menja. Gostujući u Jutarnjem programu, naglašava da joj je jako bilo stalo da se film snimi i da svi daju najbolje od sebe. Međutim, kada je počela montaža, postala je svesna da će i publika sigurno dobro prihvatiti film, ali nije ni pomišljala da će biti toliko dobra reakcija.

Film je najvećim delom snimljen u Kragujevcu, odakle su i svi članovi ekipe i autori filma.

„Publika će imati prilike večeras da se uveri koliko smo uspeli, ali mi mislimo da je ovo najbolje od nas. Dugo smo radili i pripremali, često smo i prekidali, pa nastavljali, baš zbog toga što smo bili nezadovoljni urađenim. Nisam scenarista, ali mi je bilo zanimljivo da sam uradim scenario, no to je značilo da moramo snimiti jeftin film i da ćemo mnogo materijala baciti i da snimanje ne ide uvek glatko, no, mi smo zadovoljni postignutim“, tvrdi Marko Đorđević.

U ovom ostvarenju jednu od poslednjih uloga je ostvario i Nebojša Glogovac što je autorskoj ekipu bila velika čast i zadovoljstvo. Reditelj navodi da je najviše pažnje posvetio upravo tekstu koji je bio poveren njemu, a na snimanju se ponašao kao obična publika jer nije imao šta da kaže takvom glumačkom bardu.

„Najbolje bi bilo da gledaoci priđu filmu bez ikakvih očekivanja i tako će sigurno uživati u njemu“, kaže na kraju gostovanja Ivana Vuković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво