Kada će Holivud otvoriti svoja filmska vrata

Studiji za snimanje filmova u Holivudu su prazni jer je Kalifornija uvela mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Očekuje se da Kalifornija uskoro objavi nova uputstva i smernice vezane za nastavak produkcije holivudskih filmova i televizijskih serija.

Guverner Kalifornije Gavin Njusam, upozorio je da će teritorija Los Anđelesa pričekati i da neće učestvovati u prvom krugu otvaranja za potrebe filmske industrije.

Holivud pripada okrugu Los Anđelesa, a u filmskoj industriji zaposleno je oko 900.000 ljudi.
„Okrug Los Anđelesa još uvek ima obolelih i smrtnih slučajeva, u Los Anđelesu je zaraženo oko 40.000, a smrtnih slučajeva je 1.926. Smatram da od otvaranja oblasti u svrhe filmske industrije nema dogovora", istakao je guverner Kalifornije Gavin Njusam.

Na video sastanku sa zvaničnicima industrije zabave, šefica guvernera kabineta En O Liri istakla je da je odlaganje sezone filmske produkcije neophodno.

Na sastanku je učestvovao i zvaničnik "Netfliksa" koji je rekao da bi dugoročno, otvaranje filmske industrije moglo imati teške posledice.

„Produkcije gde su potrebne male ekipe, kao za dokumentarce, mogu da nastave da rade uskoro, ali filmske ekipe u kojima učestvuje veliki broj ljudi i koje zahtevaju veliku logističku podršku, moraju da sačekaju" istakao je predstavnik "Netfliksa".

"Netfliks" je ponovo počeo produkciju na Islandu, u Švedskoj i Južnoj Koreji.

broj komentara 0 pošalji komentar