U onlajn bioskop „Moj OFF“ stižu i srpski filmovi i koprodukcije

Nakon brojnih ostvarenja svetskih kinematografija, festivalskih i nagrađivanih drama i komedija, onlajn bioskop „Moj OFF“ otvorio je vrata virtuelne dvorane i za filmove domaće produkcije i koprodukcije. Od 23. maja, na repertoaru i naslovi "You Go to My Head" sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, „Mnoštvo i manjina" Gorana Markovića, kao i bugarsko-srpska koprodukcija „Patrole“.

U višestruko nagrađivanom filmu belgijskog reditelja i producenta Dimitrija de Klerka You Go to My Head, o usamljenom čoveku koji mladu i lepu ženu koja pati od amnezije, pokušava da ubedi da je njegova supruga, glavna uloga poverena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću nagrađenom Nagradom kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu (2017).

„Film You Go to My Head je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svetu filmske industrije. Neverovatno je da vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom“, rekao je Cvetković.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Klerk pisao je ovaj scenario kao neku vrstu svoje percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Mislio je da on igra tu ulogu.

„Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovim ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao: 'Imam glumca za tebe', spojili smo se, pričali mesec dana onlajn i eto mene u Sahari. Bilo je zaista neverovatno lepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu...“, zaključio je naš glumac.

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića Mnoštvo i manjina (2017) koji je nastao po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu Govorna mana, još jedno je ostvarenje sa ovih prostora, uz bugarsko-srpski film Patrole, koje će se naći na repertoaru onlajn bioskopa „Moj OFF“.

broj komentara 0 pošalji komentar