Kraj "Tajkuna" - da li je Vladan Simonović pozitivac ili negativac

Počela je da se prikazuje sredinom marta, a večeras je na programu poslednja deseta epizoda kriminalističke serije "Tajkun". Rađena po scenariju Đorđa Milosavljevića i u režiji Miroslava Terzića, serija je stekla veliku popularnost i gledanost na RTS-u.

Veliko finale za tajkuna Vladana Simonovića njegovu porodicu, poslovne partnere. Negde već nagovešteno razrešenje privatnih i poslovnih zapleta i misterija koncentrisanih na moćnog protagonistu na ivici vrhunca karijere, ali i kraha, čiji lik ubedljivo interpretira iskusni Dragan Bjelogrlić, ostavilo nam je još neke neotvorene slojeve ove kompleksne krimi slagalice. 

"Mislim da će u poslednjoj epizodi stvari biti zaokružene. U toj meri ja ne znam šta ljudi očekuju od kraja, ali svakako mislim da će sam kraj biti jedna vrsta iznenađenja za publiku, ali se nadam da smo svi zajedno i ja kao akter uspeli da zaokružimo lik u potpunosti", kaže Dragan Bjeloglić.

Kataraza tajkuna, pročišćenje od greha iz prošlosti, ali i sadašnjosti - nalik je odgovoru na ključnu dilemu nametnutu gledaocu od prvog kadra serije - da li je glavni junak, protumačen i prihvaćen kao negativac ili pozitivac?

"Kako je to neki manir svetske kinematografije, i da nemamo tu podelu na klasične pozitivce i klasične negativce, mislim da sa te strane i ova naša serija Tajkun prati te trendove, da je glavni lik kontroverzan, ali da sa te strane je moj zadatak bio teži, da ja ipak uspem sa svim teretom koji taj čovek nosi na početku priče, a to je da je na jedan sumnjiv način došao do ogromnog kapitala, da publika ipak njega razume, pa ako može, i zavoli", ispričao je za RTS Bjelogrlić.

Zavidna glumačka postava, dramaturški zamljiva hronologija događaja suptilno protkana putovanjima u prošlost, ujednačena estetika u svim segmentima, mirna režija koja inicira finu napetost i anksiozna muzička podloga koja ume i da uznemiri, karakteristike su koje su seriji Tajkun odredile visoko mesto u recentnoj domaćoj serijskoj ponudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво