Kada će „Kaljave gume“ s puta od Amerike do Srbije, stići do ekrana

Među projektima čije je snimanje prekinula epidemija koronavirusa našla se i televizijska serija „Kaljave gume“, u režiji Miodraga Ćertića, koja se radi za RTS. Nakon Beograda, nastavak snimanja očekuje se u Americi.

Jedan beogradski studio ima ulogu jedne kalifornijske kuće. A u njoj se odvija topla priča iz života inspirisana majkama.

U fokusu je šezdesetogodišnja Beograđanka, tumači je Gorica Popović, bivša pijanstkinja, koja nakon smrti supruga, iz Srbije odlazi u Ameriku kod sina. Na životnom je raskršću i počinje da uči kako da se izbori za ono što želi.

„Susreće se sa potpuno novim stvarima, sa novim pogledima na život, sa nekim ljudima koji žive drugačije... Zahvaljujući njima ona počinje da živi neki drugi život. Menja se i emotivno i fizički, potpuno otkriva neke nove stvari“, kaže glumica Gorica Popović.

Preuzet iz jednog američkog kantri hita, simboličan naziv Kaljave gume, kao izlazak iz zone komfora, inspirisao je reditelja Miodraga Ćertića i scenaristkinju Miu Ćertić koji su dugo u Americi, da kreiraju porodičnu seriju za sve generacije, u kojoj ima humora, ali i napetosti na dramski način.

„To je drama koja se svakog dana odvija u našim porodicama. Deca odlaze, roditelji ostaju sami i gledaju šta će. Rešili smo da to interpretiramo kroz jedan romantično-komičan način tako da se nadam da će se svima dopasti sukobi karaktera, sukobi kultura i tako dalje, na jedan zabavan i interesantan način“, objasnio je reditelj Ćertić.

Voljan da zaigra u srpskoj seriji, u kojoj mu je dodeljena uloga partnera Gorice Popović, je američki glumac Kris Malki, zvezda kultne serije Tvin Piks. A u međuvremenu je uspeo da preleži koronu zajedno sa svojom devojkom, otkrio je Ćertić.

Od Amerike do Srbije, Kaljave gume sa svojih deset epizoda trebalo bi da se zakotrljaju na malim ekranima početkom naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара