Čeka se nastavak snimanja serije „Kaljave gume“, glavni glumac preboleo kovid 19

U Beogradu je sredinom februara počelo snimanje i pala prva klapa nove dramske serije „Kaljave gume“ koju za RTS radi izvršna produkcija produkcija "Easy E Films", prema scenariju Mie Ćertić, u režiji Miodraga Ćertića. Ekipa se zbog epidemije razišla i čekaju da se kamere ponovo uključe kada se za to uslovi ponovo budu stekli.

Vesna je šezdesetogodišnja Beograđanka koja posle smrti muža odlazi kod sina u Kaliforniju. Polako počinje da menja način života i svoj odnos prema svetu.

„Došavši u Kalifoerniju ona prvo sedi u kutku, u kuhinji svog sina. Ne usuđuje se puno ni da razmišlja gde će, šta će i kako će. Zabavljaju je unuci. Međutim, upoznaje uskoro komšinicu, Amerikanku, koju ona uzima kao neku savetnicu za život. Ona je nauči kako da se bavi internet dejtingom i od svih ljudi u Americi koji su na internetu i sa kojima se Gorica dopisuje, ona se zaljubi u čoveka koji živi u Luizijani“, objašnjava reditelj serije, Miodrag Ćertić.

I tu počinje zaplet romantične komedije. Ideja je bila da se na početku snime scene koje se dešavaju u kući sina glavne junakinje.

„Znači u studiju u Beogradu smo napravili kompletan enterijer jedne kalifornijske kuće. Snimali smo 18 dana, ostalo nam je još devet. Plan je da se nastavi u Americi, naravno, moramo da se vratimo u Beograd da završimo ono što smo započeli. U studiju nas čeka sve, od dekora do svetla. Sve je spremno, jer mi smo samo ugasili svetlo i izišli 15. marta“, dodaje Ćertić.

Glavnu junakinju tumači Gorica Popović, a njenog udvarača američki glumac Kris Malki.

„Posle jednog dugotrajnog kastinga koji smo imali u Americi, na koji se javilo oko 6.000 kandidata, nama je Kris Malki zapao kao neko ko bi bio idealan partner za Goricu. Onda smo stupili sa njim u kontakt, dogovorili se oko svega. On je vrlo entuzijastičan i između ostalog, on je uspeo već u ovom međuvremenu da preboli koronavirus. On je dobio virus u Americi početkom marta i uspeo je da ozdravi“, napominje reditelj serije.

Vesninu komšinicu u Kaliforniji igra američka glumica Aida Torturo, koju pamtimo kao Dženis iz čuvene serije Porodica Soprano.

„Ona je toliko zainteresovana za čitavu stvar, da dođe u Srbiju, u Beograd. Ona uči malo i srpski, pokušava da se pripremi za tu ulogu“, kaže reditelj.

Autorsku ekipu većim delom čini domaća ekipa, u kojoj su i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Olga Odanović. Svi su u onlajn komunikaciji sa režiserom koji živi u mestu Montok, 200 kilometara od Njujorka.

Nova serija RTS-a imaće deset epizoda koje bi trebalo da se emituju početkom sledeće godine.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије