Ništa od Kanskog festivala ni u julu, organizatori razmatraju opcije

Filmski festival u Kanu ove godine se neće održati „u svom izvornom obliku“ zbog pandemije koronavirusa. Organizatori razmatraju kako da, uprkos svemu, ovogodišnje izdanje prestižne filmske smotre realizuju.

Ubrzo nakon proglašenja pandemije koronavirusa, organizatori Filmskog festivala u Kanu odložili su čuvenu smotru uz napomenu da će sve biti pomereno za jun ili jul, piše Bi-Bi-Si.

Najnovije saopštenje organizatora Kanskog festivala otkriva da taj plan „više nije opcija“ nakon što je Francuska ove nedelje produžila svoje mere ograničenja kretanja.

Nije poznato koje opcije bi mogle da dođu u obzir za održavanje festivala.

Prestižni festival trebalo je da bude održan od 12. do 23. maja. Kada je festival prvi put odložen, njegov predsednik Pjer Leskur je rekao da je „optimističan“ da će se manifestacija ipak održati tokom godine jer se nada da će vrhunac epidemije biti krajem marta i da će se lakše disati već u aprilu.

Međutim, francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak je najavio produžetak mera do 11. maja, te istakao da javni događaji neće moći da se održavaju najmanje do sredine jula.

„Opcija da se festival održi krajem juna ili početkom jula više nije moguća. I malo je verovatno da će moći da se održi tokom godine u svom originalnom obliku“, navode organizatori festivala u saopštenju i dodaju da se nadaju da će uskoro moći da obelodane kako će ovogodišnje izdanje Kanskog festivala biti realizovano. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије