Počelo emitovanje serije o trgovini bebama "Kalup"

Igrana mini serija "Kalup", koja u središte pažnje stavlja slučaj trgovine bebama, počela je prvom epizodom na Prvom programu RTS-a. Serija je jedan od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije, a realizovana je u produkciji "Monte rojal pikčers" i "Telekoma Srbija".

Potresna svedočenja roditelja koji tvrde da su im deca nestala u porodilištu i činjenica da afera traje još od sedamdesetih godina dvadesetog veka, podstakle su kreatore serije Kalup, da postave pitanja: Da li je država učinila sve da dođe do istine i kolika je odgovornost medija koji ljudskim dramama pristupaju na senzacionalistički način.

Mini seriju Kalup osmislila je i producirala Bojana Maljević, koja je zbog verodostojnosti i osetljivosti teme sarađivala sa sudijom Miodragom Majićem. Pravi balans između kriminalističkog žanra i relevantne društvene teme, potražio je Vuk Ršumović. 

"Imamo dvoje glavnih junaka, to je privatni istražitelj Ljuba Simić koga igra Miša Obradović, i Natalija Velisavljević koju igra Nada Šargin, čiji slučaj on istražuje. Oni su nosioci kompletne serije. Serija prati taj jedan slučaj, njen slučaj, dok se svi ostali likovi pojavljuju jednom, dva puta, eventualno tri, tako da je to bilo specifično. Trudio sam se da i od tih karaktera koji se pojavljuju samo jednom, da i od njih napravim kompleksne likove, da ne budu samo funkcija u priči", ispričao je Ršumović. 

Lična preispitivanja, odnos porodice, prijatelja, ali i države prema pojedincu koji traži istinu, neki su od problema sa kojima se suočava glavna junakinja. 

"Meni se učinilo, kao i Vuku, da je to neko ko se strašno mnogo borio za rešenje tog problema pre 20 godina i nekoliko godina potom, a onda nekako kao da se žena zaustavila, utrnula kao da je stala u vremenu i prostoru, i onda glavni lik pokreće tu želju da ipak nađe istinu", izjavila je Nada Šargin.

Narednih dana, posle Dnevnika i specijalnih emisija o koronavirusu, emituju se i serije Južni vetar i Tajkun

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво