Serija „Tajkun“, od 16. marta na RTS-u

Na Prvom programu RTS-a, od ponedeljka, 16. marta, u 20 sati počinje emitovanje serije „Tajkun“. Gledaoci će moći da prate dramatičan život moćnog čoveka na vrhuncu karijere, kada i država i neprijatelji prete da unište njegovo poslovno carstvo.

Prvu epizodu gledaoci Fest-a, već su imali prilike da pogledaju. Kakve su bile reakcije?

„Bio sam veoma uzbuđen, gledate svoj televizijski projekat, u bioskopu na velikom platnu i gledate ga sa svojom ekipom koja nije imala prilike da to vidi. Svaka premijera je veoma uzbudljiva“, rekao je reditelj Miroslav Terzić, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.

O čemu ste razmišljali dok ste gledali premijeru serije?

„Kada krene to, ja ne mogu tu ništa, to je otišlo od mene, i samo gledam kako će publika da reaguje. I ono što je nekako meni bilo lepo da otkrijem, jesu mesta na kojima sam očekivao da publika reaguje. Dobre su kritike posle prve epizode, a ima ih još deset“, istakao je reditelj.

Termin tajkun na ovim prostorima budi uglavnom negativne asocijacije. Kakav je glavni junak u Vašoj seriji?

„Tajkun je japanska reč, i vezuje se za bogate ljude u Japanu, za biznismene, a nekako kod nas je to značenje drugačije. Moj tajkun je čovek sa svim svojim manama i vrlinama i jedan čovek koji pokušava da u određenom trenutku svog života, napravi zaokret i uđe u neku mirnu luku. Neke aveti prošlosti mu nedaju mira „dug dolazi na naplatu“, rekao je reditelj.

Otkud ideja da se napravi baš ovakva priča, sa ovakvom temom, nije bilo ni filmova ni serija sa ovakvom temom?

„Mi koji se bavimo filmom i nekim dramskim programom, pokušavamo da nađemo izvorište i teme oko nas, nekako smo okruženi tim pričama. Svaki dan u novinama kod nas reč tajkun je veoma tabloidna, vezujem je za tabloide i uvek je tu nešto zvučno, nešto se važno desilo. Neko je nešto važno uradio“, istakao je reditelj Miroslav Terzić.

Da li ste morali da napišete na kraju serije „svaka sličnost sa istinitim događajima i ličnostima je slučajna“?

„Nismo napisali, nema nikakve sličnosti, njihov život je veoma sličan, nalaze načine da nešto preprodaju, nekako sve je tu“, istakao je reditelj.

Serija ima deset epizoda, pored Dragana Bjelogrlića, koji je tajkun, igraju još?

„Velika je ekipa ima 47 glumaca, tu su Tihana Lazović, Hana Selimović, Bane Trifunović, Svetozar Cvetković, Voja Brajović, Toni Mihajlovski, Jelena Đokić, Ivan Đorđević,....“, rekao je reditelj.

Šta bi ste rekli, šta je adut vaše serije?

„Malo je nezgodno da ja o tome pričam, čini mi se da će o tome pričati ljudi koji budu pogedali seriju. Nadam se da smo seriju uspeli da pomaknemo u nekom produkcionom smislu koji je bolji i nekako bogatiji u odnosu na ovo što smo do sada gledali kod nas. Snimali smo filmski, snimali smo jednom kamerom.Čini mi se da smo posebnu pažnju posvetili svakom kadru“, zaključio je reditelj serije Tajkun,Miroslav Terzić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије