Pogledajte trejler za „Sumrak u bečkom haustoru“

Nakon četiri godine iscrpnog snimanja na relaciji Srbija – Austrija domaći film „Sumrak u bečkom haustoru“ premijerno će biti prikazan na 48. Festu, 5. marta, u Kombank dvorani.

Film Mladena Đorđevića našao se u okviru Glavnog takmičarskog programa, a producentske kuće „Korona film“ i „Sinamon films“ objavile su prvi trejler filma.

Reditelj ističe da se upoznao sa svetom dijaspore koja živi i radi u Beču i temom večite razapetosti između tuđine i zavičaja.

Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Milenko i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila.

„Ono što me je pored te razapetosti privuklo je i njihovo odbijanje da se uklope u sredinu u koju su došli. Oni zavičaj zato nose sa sobom. Mnogi od njih vezu sa zavičajem održavaju tako što posećuju vračare. Fascinantno mi je bilo koliko njima vračare znače i koliko te žene utiču na njihove životne odluke. Značajan deo filma je posvećen tome“, objasnio je autor filma. 

U rediteljskom opusu Mladena Đorđevića izdvajaju se nagrađivani igrani film Život i smrt porno bande iz 2009. i dokumentarac Made in Serbia iz 2005. godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 12:33) - anonymous [neregistrovani]

Село

Основна разлика истока и запада, не треба објашњавати јер је очигледно.

(petak, 21. feb 2020, 09:29) - Marius [neregistrovani]

:-)

Jao ovom filmu se bas veselim-lako seljak iz sela, al selo iz seljaka tesko ;-)

(četvrtak, 20. feb 2020, 22:05) - anonymous [neregistrovani]

Оргинал

Није суђено!