„Realna priča“ za smeh i za plakanje

Posle 20 godina glume i više od 35 uloga, Gordan Kičić stao je i iza kamere i režirao film „Realna priča“. Beogradska premijera filma posvćenog glumačkoj profesiji, zakazana je za 12. novembar.

Gordan Kičić, u višestrukoj ulozi – reditelja, producenta, koscenariste i nosioca glavne uloge. Glumac tumači glumca, koji je imao trenutke slave, ali kako ona ume da bude i prolazna, u Realnoj priči živi od reklama i predstava za decu, a njegovo prezime se sve češće pogrešno izgovara.

Dovoljno da junak ove duhovite priče živi sa osećajem da su se svi urotili protiv njega.

„Iz moje perspektive reditelja je realna priča ovog junaka jer se film bavi životom jednog glumca koji ima izvesne probleme i na poslu i u privatnom životu. Mi pratimo analogiju događaja u tom određenom vremenskom periodu i sa njim na neki način odrastamo“, objašnjava Gordan Kičić.

Da se Gordan Kičić iskreno i sa radošću upustio u rediteljske vode, potvrđuje i to što je nakon svako dobro snimljenog kadra, izgovarao onu čuvenu rediteljsku reč – „kupljeno“.

„Snimio sam film kakav sam želeo, da je to dramedi - to je jedna komedija, duhovita stvar koja ima jako mnogo emocija u sebi, vrlo iskren film i mogu sa sigurnošću da kažem da je to ustvari melodrama uvijena u komediju“, ističe Kičić.

Veliki broj glumaca imao je sluha da isprati tekst i rediteljsku zamisao svog kolege - od Nine Janković koja je Kičićeva partnerka u filmu, preko Branimira Brstine, Vojina Ćetkovića, Gorice Popović, Svetozara Cvetkovišća, Nenada Jezdića, do Branimira Brstine.

Zvučna postava, kaže reditelj, potrudila se da se uz Realnu priču i smejete i plačete.

broj komentara 0 pošalji komentar