„Kuća zmaja“ – šta se zbivalo tri veka pre „Igre prestola“

Kablovski kanal HBO najavljuje da će gledaoci uskoro gledati seriju koja prati događaje koji su se zbili tri veka pre odsudnog obračuna u hit seriji „Igra prestola“

Najava za seriju Kuća zmaja iz HBO-a je stigla samo sat pošto je objavljeno da je planirana prethodnica serije u kojoj je naslovnu ulogu trebalo da tumači Naomi Vots otkazana.

U septembru 2016. godine serija Igra prestola je postala najnagrađivanija serija u istoriji. Dobila odlične kritike i pridobila je veliki broj obožavalaca. Nominovana je za nagradu Emi za najbolju seriju za svih sedam sezona, dok je 2015, 2016. i 2018. godine peta, šesta i sedma sezona dobila nagradu Emi za najbolju seriju u udarnom terminu.

Pored toga, Igra prestola je nominovana i za Zlatni globus i nagradu Hugo, dok je Piter Dinklidž 2011. i 2015. godine osvojio Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, te Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u seriji za ulogu Tiriona Lanistera.

„Zadovoljstvo mi je da objavim da danas naručujemo seriju Kuća Zmaja za HBO“, rekao je Kejsi Blojs, predsednik programa HBO-a, na promotivnoj večeri u Los Angelesu.

„Priča će pratiti kuću Targerijen i rane dane Vesterosa“, dodao je Blojs.

Na svom nalogu na Tviteru Igra prestola, najavljuje da će Kuću zmaja koproducirati autori Igre prestola, Džordž R.R. Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

Zašto je otkazana pilot epizoda snimana tokom leta sa oskarovkom Naomi Vots, HBO nije naveo razloge.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">