Na Festivalu filmskog scenarija rekordan broj filmova

Stvaralaštvo Gordana Mihića obeležilo je i Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Četiri puta nagrađen je za najbolji scenario, a danas je predloženo da jedna od nagrada ponese ime „Gordan Mihić“. 43. Festival svečano se otvara večeras, a pre otvaranja, Vrnjačka Banja će se od velikana oprostiti insertom koji je pripremio RTS.

U konkurenciji za nagrade 43. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji je 14 ostvarenja, a prvo veče obeležiće Kralj Petar prvi i Psi umiru sami. U takmičarskom programu su i filmovi u produkciji RTS-a: Delirijum Tremens scenariste Gorana Markovića i O životu i smrti Predraga Perišića.

 „Ne pamtim kada je 14 filmova bilo u takmičarskom delu programa i to je zaista uspeh za srpsku kinematografiju. S druge strane, konkurencija je kvalitetna jer su neki od filmova napravili zapažen bioskopski uspeh ili ostvarili vrlo intenzivan festivalski život. U tom smislu žiri je zaista na iskušenju“, ističe scenarista i član žirija Đorđe Milosavljević.

Festival će tradicionalno obeležiti i Letnja škola dramaturgije, Škola filmske kritike, promocije knjiga i izložbe. I sve to do 17. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

broj komentara 0 pošalji komentar