Gradonačelnik Radojičić: Kineski i naši producenti prave rimejk filma „Most“

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru predstavnike jedne od najvećih kineskih produkcijskih kuća „Huahua medija“ iz Pekinga, koja namerava da snimi rimejk filma „Most“. Ovaj naš film iz 1969. doživeo je veliku popularnost u Kini, a procena je da bi njegova nova verzija bila investicija ne manja od pet miliona evra.

Radojičić je istakao da je zadovoljan što je produkcijska kuća koja iza sebe ima visokobudžetne blokbastere poput Nemoguće misije, Godzile i Transformersa odlučila da zajedno s našim producentima i filmskim radnicima podseti na ovo izuzetno filmsko ostvarenje.

Gradonačelnik Beograda uveren je da će projekat biti uspešan i da će to biti još jedna u nizu dobrih saradnja između naših umetnika, kao što godinama unazad postoji odlična saradnja između gradova, država i zvaničnika dveju zemalja. Gradonačelnik je ponudio logistiku grada i poželeo sreću u budućem zajedničkom radu na ovom filmu.

Naša produkcijska kuća „Film danas“ učestvovaće u ovom projektu, a s obzirom na to da je planirano da se film snima na lokacijama u Beogradu i Srbiji, angažovaće se i drugi srpski producenti i profesionalci.

Na ovom sastanku delegaciju „Huahua medija“ predvodio je predsednik ove produkcijske kuće Kefei Vang, a produkcijsku kuću „Film danas“ reditelj Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 04. jul 2019, 08:13) - anonymous [neregistrovani]

Niko

Najbolji ratni film SFRJ.
Film bez velicanja komunizma, austrijskog kaplara iz Zagorja i kozarackog kola.