Dragan Vujić Vujke konačno u glavnoj ulozi: „Dočekasmo i ovo...“

U okviru srpskog takmičarskog programa na ovogodišnjem Festu publiku očekuje i film „Psi umiru sami“, reditelja Nikole Petrovića.

Draganu Vujiću Vujketu je to prva glavna uloga na filmu u 32 godine dugoj karijeri, a glumac kaže: „Dočekasmo i ovo...“

„Moj profesor Rade Marković je govorio: 'Teško je da traješ.' Kao golman u vaterpolu moraš da radiš i rukama i nogama i da se stalno održavaš na površini. Ako primiš gol, ti si kriv, a kad tvoj tim postigne pogodak, nikom ništa“, kaže Vujke.

Bez obzira na to, ističe da mu je bilo zadovoljstvo da radi sa mladim glumcima na ovom ostvarenju.

„Nikola je stvarao ovaj film tri i po godine. Ostaresmo u tom smislu. Sve što je narod video da igram u Beloj lađi je u ovom filmu 180 stepeni drugačije. Igram inspektora koji je čovek iz naroda, od krvi i mesa. Ima svoje dileme i probleme. Radi na poslednjem slučaju pred odlazak u penziju“, navodi poznati glumac.

Prema njegovim rečima, čitav film odiše jednom atmosferom nordijskih krimi filmova, pa je to verovatno razlog zašto su baš te zemlje zainteresovane za film: „Što bi rekao Hemfri Bogart: „Možda je to početak jednog divnog prijateljstva...'“

Mnogi domaći filmovi koji su se našli u programu Festa snimani su u duhu „malo para, mnogo muzike" i sa puno entuzijazma.

„Najviše me radovao rad sa mladim, talentovanim ljudima. Mira Obradović, koja je moja filmska ćerka, već je imala premijeru u Jugoslovenskom dramskom. Nikola Šurbanović, već etablirani mladi glumac, koji je na Sterijinom pozorju dobio nagradu za najboljeg mladog glumca. Draginja Milostić koja je radila sa Kusturicom. Tu su i stari asovi, Žika Todorović, Miloš Timotijević, Šepetkovski“, navodi Vujke.

Na kraju, zaključuje, postojala je dobra energija i kada se sve to sastavilo proizvelo je ovaj film.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 21. feb 2019, 06:25) - Петар Јараковић [neregistrovani]

jarakovicpetar@yahoo.com

Честитке. Све су му улоге биле сјајне. Није се ни приметило да није био у главним.

(četvrtak, 21. feb 2019, 06:13) - anonymous [neregistrovani]

Panjkovic

Cuti Panjkovicu !!!

(sreda, 20. feb 2019, 21:49) - anonymous [neregistrovani]

јао

Јао, ово је Пањковић .... какав лик.... браво.