Potpisan ugovor o nastavku snimanja serije „Meso“

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i Brankica Janković, direktorka produkcijske kuće „Bosonoga“ iz Banjaluke potpisali su danas u Vrnjačkoj Banji ugovor o nastavku snimanja serije „Meso“ scenariste Nikole Pejakovića i reditelja Saše Hajdukovića, pod nazivom „Kosti“.

Pošto je kao serija zaintrigirala gledaoce, autentična i snažna priča Meso pretočena je u film koji osvaja festivale, od Vrnjačke Banje do Montreala gde će narednih dana imati svetsku premijeru. Kosti su novi izazov.

„Potpuno je nova priča, novi karakteri, novi zaplet. Banjaluka je jedino ono što spaja te dve, odnosno tri priče ili tri dela trilogije. Vrlo često mi se dešavalo da ljudi kažu da je Meso crno. Kao dobra je serija, ali je previše crna. Bojim se da će Kosti biti još crnje“, kaže scenarista i glumac Nikola Pejaković.

Radio-televizija Srbije postavila je standard kada je reč o kvalitetu domaćih serija i postala je najveći proizvođač igranog programa u regionu. Publiku, između ostalih, čekaju serije Koreni, Jutro će promeniti sve, Vojna akademija. Javni servis ide korak dalje, pa će tako serija Zmajevi, moja generacija biti emitovana na platformi RTS Planeta.

„Mislim da smo dramatično povećali proizvodnju serijskog programa. Godine 2014. RTS je proizveo 23 sata novog serijskog programa, a sada proizvodimo, negde od 2016. i 2017, kao i u ovoj, otprilike 88 sati novog serijskog programa, a to je skoro 3-4, tj. skoro četiri puta više sa budžetom koji je za 16 miliona manji nego što je bio te 2014. godine“, istakao je Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a.

Snimanje serije Kosti počinje u februaru sledeće godine. Serija je u programskoj šemi 2020. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи