„Boemska rapsodija“, Rami Malek kao Fredi Merkjuri

Prvi trejler za film „Boemska rapsodija“, koji donosi priču o nastanku legendarne britanske rok grupe „Kvin“ i njenom frontmenu Frediju Merkjuriju, napravio je pometnju među obožavaocima legendarnih rokera.

Trejler traje nešto manje od dva minuta, ali je uspeo da obuhvati čuvene hitove ove kultne rok grupe Another One Bites the Dust i We Will Rock You. U trejleru se vidi i snimanje pesme Bohemian Rapsody (Boemska rapsodija), razgovore sa producentima, kao i čuveni nastup na „Lajv ejd“ koncertu.

Obožavaoci legendarnih rokera pohrlili su da zavire u film pa je trejler za pet dana od objavljivanja pregledan više od 10 miliona puta. 

U ulozi Fredija Merkjurija je Rami Malek, zvezda serije Mr Robot,  koji neverovatno podseća na energičnog frontmena grupe „Kvin“. Malek će zapravo pevati u filmu, ali će njegov glas biti dopunjen Fredijevim.

Boemska rapsodija je biografski film koji slavi grupu „Kvin“, njihovu muziku i izvanrednog frontmena Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti.

Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na „Lajv ejdu“, kada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike.

Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa „Kvin“ u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike.

Britanska premijera filma očekuje se krajem oktobra, dok će u domaće bioskope Boemska rapsodija stići 1. novembra.

broj komentara 0 pošalji komentar