„Luda noć“ na RTS-u za mirne snove

Večeras od 21 sat na našem prvom programu počinje „Luda noć“ – novi šou Zabavnog programa RTS-a, koji će gledaocima kraj malih ekrana dočarati nezaboravnu muziku koja je obeležila proteklih nekoliko decenija. Muzičko-scenski spektakl od 12 emisija u trajanju od 90 minuta, emitujemo svake nedelje do Nove godine.

Luda noć, a u ludoj noći - najveći hitovi sa prostora bivše Jugoslavije, legendarni izvođači pop i narodne muzike, ne samo kao pevači već i kao takmičari kviza.

„Imamo dva tima po tri pevača, odnosno ukupno šest pevača koji se takmiče. Tematika tih kvizova je vezana za te numere koje oni izvode. Ako je 'Ju grupa' ili 'Bajaga i instruktori' pitanja su vezana za njihovu muziku i dosta je onako smešno i treba da se brzo odgovori a onda se te numere uživo izvode“, objašnjava Uroš Marković, urednik šou-programa Luda noć.

„Ideja je bila da vratimo šou programe na velika vrata na kanale RTS-a, ovo je zapravo uvod u proslavu 60 godina RTS-a“, ističe Anja Rogljić, urednica šou-programa Luda noć.

Za Ludu noć, posebno okupljen sastav „Luda noć“ i narodni orkestar RTS-a, hor „Kolibri“, baletski ansambli pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta.

„Veliki povratak zabave na državnu televiziju na način kao kada sam ja bila klinka, kako pamtim neke velike šou programe, zaista su bili grandioizni i fantastično snimljeni sa ozbiljno navežbanim numerama“, kaže pevačica Goca Tržan.

„Moja deca, u stvari, kako su odrastala ona su se obraćala upravo toj estetici koja je obeležila to neko vreme i koja u stvari na neki način još uvek odjekuje“, navodi Nenad Milosavljević, pevač grupe „Galija“.

Kroz Ludu noć ili lude noći u režiji Igora Basorovića, gledaoce će voditi Dragana Kosjerina, Marija Veljković Milovanović, Gordan Kičić i Marko Živić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво