„Bosifest“ od 10. do 12. oktobra u Centru „Sava“

Beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom – „Bosifest“, biće održan pod sloganom „Pokreni promenu“ od 10. do 12. oktobra u Centru „Sava“, najavili su danas organizatori.

„Bosifest“ je jedinstveni filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra.

Darko Ivić, direktor „Bosifesta“, napominje da ostvarenja koja će biti prikazana na festivalu upućuju na razmišljanje bazičnih vrednosti humanog društva.

„Videćemo posebne filmove sa posebnim ličnostima, koje nisu drugačije zbog svog invaliditeta već zbog permanentne borbe i slavljenja života. To ih svakako čini posebnim i izrazitim u društvu koje je zapalo u apatiju. U takvom društvu često dominira površni pogled koji osobe sa invaliditetom isključivo vidi kao one koji ne koračaju. Ovi filmovi otkrivaju da oni zapravo koračaju i to po prostranstvima koje često većina u društvu ne može ni da zamisli“, rekao je Ivić.

broj komentara 0 pošalji komentar