„Božićna priča“ za 21. vek

U animiranom filmu „Božićna priča“, snimljenoj prema priči Čarlsa Dikensa, Džim Keri igra glavnu ulogu starog tvrdice, koji se, uz malu natprirodnu pomoć, iskupi i popravi tokom samo jedne noći.

„Božićna priča" je animirani film, snimljen na osnovu čuvenog istoimenog dela Čarlsa Dikensa.

To je priča o starom i ciničnom tvrdici Ebenizeru Skrudžu (Džim Keri), koji  je ceo svoj život posvetio bogaćenju i koji sa prezirom gleda na prijateljstvo, ljubav i praznike.

Ali, posle posete Džejkoba Marlija (Geri Oldman), starog tvrdicu Skrudža tokom Badnje noći posećuju tri duha, koji mu pomognu da se promeni i otkrije pravu draž i magiju Božića.

U filmu Roberta Zemekisa, pored Džima Kerija (glumi Skrudža u tri životna doba i tri duha koja ga pohode) i Gerija Oldmana (dve uloge), tu su još i Kolin Firt, Bob Hoskins i Robin Rajt Pen (poslednjih dvoje takođe igraju po dve uloge).

U ovom ostvarenju korišćena je tehnika specijalih efekata, kojom se prvo snime pokreti glumaca (uključujući i izraze lica i pokrete prstima), a zatim se oni pretvaraju u animirane likove u tri dimenzije.

Tu tehniku je Zemekis već koristio prilikom snimanja „Polarnog ekspresa" (2004) i „Beovulfa" (2007).

Premijera filma održana je u utorak u Londonu, a u sklopu promocije Džim Keri, Kolin Firt i Bob Hoskins su uključili Božićno ulično osvetljenje u nekim od centralnih ulica glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva.

Nešto kasnije, sva trojica su prisustvovala prikazivanju filma, za koji su pozajmili glasove.

Na snimanje novog ostvarenja kompanije „Dizni" potrošeno je 175 miliona dolara i ovo je treća njihova adaptacija Dikensove priče u posledljih četvrt veka, a prethodne su bile sa Mikijem Mausom (1983) i sa „mapetovcima" (1992).

Beogradska premijera „Božićne priče" zakazana je za 15. novembar u Centru „Sava". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи