„Bratstvo" pobednik smotre u Rimu

Filmski festival u Rimu završen je proglašenjem pobednika i projekcijom filma „Džuli i Džulija" čija je protagonistkinja Meril Strip dobitnica priznanja za životno delo. Najbolji film „Bratstvo", nagrađeni i glumci Helen Miren i Serđo Kastelito.

Dansko ostvarenje „Bratstvo" (Brotherhood), o ljubavi dvojice neonacista, izabrano je za najbolji film upravo završenog festivala u Rimu, dok su za najbolje glumce proglašeni Helen Miren i Serđo Kastelito.

Helen Miren je nagradu dobila za ulogu u filmu „Poslednja stanica" (The Last Station) u kojem tumači suprugu Lava Tolstoja, dok je Kastelito nagrađen za film „Alza la Testa" u kojem igra samohranog oca.

Priznanje za životno delo pripalo je protagonistkinji filma „Džuli i Džulija" Meril Strip.

Projekcijom tog filma van takmičarske konkurencije zatvoren je festival.

Oskarovac Miloš Forman predvodio je žiri rimske smotre.

Pobednički film „Bratstvo" je priča o Larsu koji napušta vojsku i priključuje se neonacističkoj grupaciji odgovornoj na napade na homoseksualce. Lars i njegov mentor Džimi počinju ljubavnu vezu koju nastoje da drže u tajnosti.

Nagrađeno ostvarenje je prvi dugometražni film tridesetpetogodišnjeg Nikola Donata koji je tokom karijere bio modni fotograf i reditelj kratkometražnih filmova, reklama i muzičkih spotova.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">