Zvezdana ekipa filma "Devet"

Glumačka ekipa željno iščekivanog filma „Devet", reditelja Roba Maršala, sastavljena je od sve samih zvezda - u njoj čak šest dobitnika Oskara. Ekipu predvodi dvostruki dobitnik nagrade Američke akademije Danijel Dej-Luis. Scenario ovog mjuzikla inspirisan je legendarnim filmom „Osam i po" Federika Felinija.

Od mjuzikla „Devet" mnogo se očekuje. I pre nego što je snimljen, mnogi su ga videli u najužem izboru za Oskara. Sa dobrim razlogom.

Reditelj filma je Rob Maršal, poznat po radu na Brodveju, više puta nominovan za nagradu Toni i jednom za Oskara, za režiju filmske verzije mjuzikla „Čikago".

Glumačku ekipu predvodi dvostruki oskarovac, Britanac Danijel Dej-Luis, a društvo mu pravi grupa sjajnih dama - Nikol Kidman, Marion Kotijar, Penelope Kruz, Džudi Denč, Sofija Loren - svih pet su dobitnice Oskara. Tu su i Kejt Hadson i pevačica Stejsi „Fergi" Ferguson iz grupe „Blekajd pis".

Scenario je bio inspirisan filmom „Osam i po" Federika Felinija.

Naime, pokojni scenarista i reditelj Entoni Mingela je sa Majklom Tolkinom napisao tekst baziran na knjizi Artura Kopita, koja se takođe zove „Devet", a koja je, sa druge strane, izvedena iz predstave Marija Fratija, inspirisane Felinijevim autobiografskim filmom „Osam i po".

Sve u svemu, „Devet" govori o reditelju koji je u kreativnoj krizi dok pokušava da snimi film, rastrzan između želja i zahteva žena u njegovom životu. Supruge, ljubavnice, čak i njegove pokojne majke...

Reditelja Gvida Kontinija glumi Danijel Dej-Luis, njegovu ženu Marion Kotijar, ljubavnicu Penelope Kruz, njegovu muzu glumi Nikol Kidman, a prijateljicu i kostimografkinju Džudi Denč.

Kejt Hadson pojavljuje se u ulozi novinarke modnog magazina, Sofija Loren glumi Gvidovu majku, dok se Fergi pojavljuje u ulozi prostitutke sa kojom je „imao posla" u mladosti.

Zanimljivo je da je za glavnu ulogu prvobitno bio planiran Havijer Bardem koji, međutim, zbog iscrpljenosti nije mogao da bude spreman za snimanje u predviđenom roku.

Sudeći prema tekstovima koji su se u medijima pojavljivali pre, za vreme i posle snimanja, interesovanje glumačkih zvezda za ovaj film je bilo ogromno.

Kejti Holms i Demi Mur su bile na audiciji za uloge u ovom filmu, ali nisu prošle.

Antonio Banderas koji na Brodveju, u pozorišnoj verziji glumi Gvida Kontinija, u više navrata je izjavio da je „razočaran" što ulogu nije ponovio i na filmskom platnu.

Dakle, Rob Maršal ima je priliku da "probere" među najboljima. Sudeći prema broju Oskara koje su osvojili glumci iz finalne ekipe, odabrao je dobro.

Američka premijera filma zakazana je za 25. novembar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи