Nolanov „Interstelar“ od danas u bioskopima

U srpske, kao i u svetske bioskope danas stiže novi film reditelja Kristofera Nolana „Interstelar“, opisan kao „naučna fantastika sa emocijom i vizuelni spektakl“.

Grupa istraživača, koje predvode pilot-astronaut Kuper (Metju Mekonahi) i naučnica Bren (En Hatavej) zaputila se u potragu za novim staništem za ljudsku vrstu, jer Zemlja polako gubi svojstva neophodna za ljudski život.

Planete iole prihvatljive za ljudske kolonije nalaze se daleko izvan Sunčevog sistema i do njih je moguće doći jedino uz pomoć crnih rupa, ali niko nije siguran šta se nalazi na drugoj strani. Istraživači ostavljaju porodice na Zemlji i kreću u avanturu u plemenitoj želji da spasu ljudski rod.

Potraga za novim domom čovečanstva pored riskantnog putovanja uključuje i trku s vremenom kao i neizvestan povratak koji otvara pitanje šta će zateći na Zemlji, ako se na nju uopšte vrate.

Iako sinopsis deluje kao klasični „saj-faj“ zaplet, Nolan od njega pravi remek-delo savremenog filma. Koristeći sva raspoloživa izražajna sredstva filmske umetnosti, reditelj stvara svemirsku operu od koje zastaje dah.

Snimajući u savremenoj "IMAX" tehnologiji, bez upotrebe 3D-a, ekipa je uspela da pred gledaoce iznese prostranstva univerzuma u svoj raskoši. 

Povodom premijere, danas će u „Sinepleksu“ u „Delta sitiju“ biti priređen program u saradnji sa autorskim timom „Studija 13“ koji će posetiocima približiti galaksije putem specijalnih projekcija u holu bioskopa.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 06. nov 2014, 20:44) - anonymous [neregistrovani]

naucna fantastika

U ovom trenutku samo jos nekolicina NF filmova brani dostojanstvo Holivuda. Americka industrija filma potpuno je ostala bez ideja, izduvala se kao balon. Dva najbolja americka filma koja sam gledao u poslednje dve godine su NF filmovi Toma Kruza, a njega inace ne podnosim nikako, pa neka to bude mera za kolicinu survavanja u ponor...

(četvrtak, 06. nov 2014, 09:56) - anonymous [neregistrovani]

avatar

Volim naucno fantasticne filmove,toliko su mastoviti .Avatar me odusevio.