Читај ми!

Bez kanabisa u Ulici crvenih fenjera

Prema novim propisima, vlasti Holandije najavile su zabranu uzimanja kanabisa u Ulici crvenih fenjera u Amsterdamu. Zakon će stupiti na snagu sredinom maja 2023. godine.

Doneti zakon ima za cilj da poboljša uslove za život stanovnika koji se već duže vreme žale na probleme ovog dela grada koje uglavnom prave turisti.

Prema propisima, objekti u Ulici crvenih fenjera moraće da se zatvore u tri sata ujutru. Restorani i barovi radiće do dva sata po ponoći, a ulazak u staru gradsku četvrt neće biti dozvoljen posle jedan sat posle ponoći.

Prodaja alkoholnih pića u prodavnicama i kafićima zabranjena je od četvrtka do nedelje posle 16 časova. Inače je u Amsterdamu na javnim mestima zabranjeno konzumirati alkohol.

Amsterdam je poznat po kafićima koji prodaju kolačiće sa kanabisom i kanabis, a turistička poseta ovog grada je milionska na godišnjem nivou. Lokalno stanovništvo vlastima se stalno žali na ulične dilere, alkohol i stopu kriminala.

Prema holandskim zakonima, posedovanje, proizvodnja i trgovina drogom spada u krivično delo, ali ako drogu koriste stariji od 18 godina, to nije kažnjivo.

Vlasti u Amsterdamu spremaju i kampanju pod nazivom "stay away", namenjenu turistima koji u ovaj grad dolaze samo zbog droge, alkohola i seksa.

Tokom prošle godine gradonačelnica Amsterdama i Gradsko veće složili su se da se iz centra Amsterdama iseli zloglasni Kvart crvenih fenjera posle višegodišnjih problema, kriminala i nekontrolisane gužve koja se stvara u tom delu centra grada.

Angažovan je arhitekta da projektuje elegantnu zgradu sa stotinu soba za seksualne radnike, barove, restorane, prostor za zabavu i zdravstveni centar, a gradske vlasti su predložile osam mogućih lokacija.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара