Читај ми!

Ako ne znate kuda da izađete večeras, postoji aplikacija koja će vam pomoći da odlučite

Još pre desetak godina, tri studenta su razmišljala kako da se na jednom mestu obaveste gde mogu dobro da se zabave. Zajedno su istražili Beograd i napravili aplikaciju "Goout", koja vodi do mnogih zanimljivih mesta za provod.

Da li znate da samo jedan izlazak u kafić pored kog ste prolazili, može da vam donese i do sto hiljada dinara za plaćanje računa za struju ili hiljadu sladoleda?

Istina, morate i sami malo da se potrudite na tim pab kvizovima, ali aplikacija "Goout" mladih programera Ane Kostadinović i Alekse Matića može lako da vas dovede i do zabave i do nagrada. Mogu da vam pomognu da čak i nepozvani odete na žurku sa muzikom iz šezdesetih, a da vam to niko ne zameri.

„Dešavalo mi se ne samo u Beogradu, nego i drugde u svetu da ne mogu da nađem baš ono što meni treba gde bih voleo da izađem“, kaže programer Aleksa Matić.

„Otkrili smo neka skrivena mesta u Beogradu upravo da bismo našim korisnicima približili šta to sve postoji kod nas. Vi sami možete da se informišete u okviru nje, koje je to mesto koje vama najviše odgovara. Ne da vam je neko preporučio, jer može vama da se ne svidi, već da sami izaberete na osnovu filtera, kategorizacije šta se vama sviđa“, naglašava Ana Kostadinović.

Programerska znanja savladali su u školi, ali da bi došli do ove aplikacije, bilo je potrebno i 12 godina izlazaka, šetnje beogradskim ulicama i upoznavanja sa zanimljivim ljudima. Zato sada svako jednim klikom može da pronađe svoj kutak – izložbe, plesne događaje, muzeje, bioskope na otvorenom...

„Ako idete recimo redovno u neki kafić gde pijete kafu, možda niste znali da baš oni nedeljom organizuju društvene igre, gde možete doneti i svoju društvenu igru ili uzeti njihovu, ili čak probati i neki turnir, kao što je jamb ili slično, do nekih manjih koncerata koji se održavaju u nekim baštama, ili napolju na otvorenom neke plesne manifestacije. Nekada se to pretvori da se cela ulica zauzme i množete videti preko 50 parova koji igraju tango“, dodaje Ana.

Mnogi kažu da je za dan u Beogradu potrebno više od 24 časa, jer samo ovaj vodič, koji je svima besplatno na raspolaganju tek dva meseca, nudi 400 događaja u jednoj nedelji.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара