Читај ми!

Telo svake žene je spremno za plažu, kampanja za jednakost podelila Španiju

Špansko ministarstvo za jednakost pokrenulo je letnju kampanju kako bi ohrabrilo žene koje zbog izgleda ne žele da idu na plažu ili bazen.

„Leto je i naše“, glasi slogan iznad fotografije pet žena različitih godišta i težina, a ministarka Jone Belara istakla je da je „svako telo spremno za plažu“.

Čelnica Instituta za ženska prava Antonija Moriljas kaže da pritisak društva i očekivanja koja se nameću ženama utiču ne samo na njihovo samopouzdanje već narušavaju osnovna prava.

Na fotografiji za promociju kampanje može se videti i žena u toplesu posle mastektomije.

Žene treba da uživaju u letu, kako god, gde god i sa kim god žele, bez stereotipa i estetskog nasilja.

Ipak, kampanja nije kod svih naišla na dobar prijem.

Mnogi smatraju da bi u nju trebalo uključiti i muškarce, dok je levičarka Kajo Lara rekla da je kampanja „vrhunac apsurda“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи