Читај ми!

Evropski Amazon – Gornje Podunavlje za aktivan godišnji odmor

Za sve one koji vole da su stalno u pokretu i da se rekreiraju na godišnjem odmoru, a da su pritom u prirodi, idealan izbor im može biti i Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje.

Eko-centar „Karapandža" smešten je na obali Bajskog kanala. Nalazi se na dvadesetak minuta vožnje od Sombora. Za posetioce su pripremljeni različiti sadržaji, od šetnji šumom, do edukativnih radionica za decu. Tokom poslednjih mesec dana kroz „Karapandžu" je prošlo preko hiljadu dece.

„Imamo u ponudi vožnju katamaranom po starom toku Dunava, pošto je Bajski kanal stari tok Dunava, gde je Dunav nekada meandrirao. Vožnja traje otprilike sat vremena i ide se do Bačkog Brega i istim putem nazad. To najviše oduševljenja izaziva kod posetilaca. Voda inače relaksira, ljudi su posle vožnje relaksirani, oduševljeni.“, istakla je Radmila Šakić Peruača, samostalni referent Vojvodinašume.

U ponudi Vojvodinašuma su i lovni i ribolovni turizam. U šetnje šumom turisti mogu da se upute uz pratnju vodiča, ali i samostalno, jer su staze obeležene. Neretko se može naići i na pojedine životinje koje nastanjuju šume Gornjeg Podunavlja.

„Ono što bih izdvojila svakako je ponuda koja se tiče šetnih staza, vožnji čamcima, iznajmljivanje biciklova, boravka na vikendicama, zato što zaista sam rezervat obiluje brojnim vikend naseljima. Ono što je jako važno u svemu tome je upravo odlična prilika da se isključite iz svakidašnjice i iz jurnjave, te da se uživa u miru i skladu, koga priroda ova pruža“, rekla je Zdenka Mitić, direktorka Turističke organizacije Grada Sombora.

Psiholozi kažu da zelena boja deluje umirujuće na ljude. Poseta Gornjem Podunavlju, ili Evropskom Amazonu, prijaće svima koji žele da svoj godišnji odmor provedu mirno i napune baterije za nove radne izazove.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи