Читај ми!

Gusle, trube i di-džejevi zovu u Srbiju - predstavljena domaća turistička ponuda u Dubaiju

Turizam je ovonedeljna tema Svetske izložbe u Dubaiju. Svaka u svom paviljonu, 193 države narednih dana predstaviće najbolje što ima da ponudi gostima.

Srbija je u turizmu na poznatom terenu, svoj na svome. Skromnost odavno više nije vrlina, pa što da ne kažemo. Imamo šta da ponudimo gostima, oni to prepoznaju i rado nam dolaze.

„Srbija je odlična kombinacija prirode, istorije i specifičnog načina života. Ja najviše volim Zlatibor, Novi Sad, Kopaonik i, naravno, Beograd, i to imamo u našoj ponudi", rekao je Ilijas Džon, turistički agent iz Dubaija.

„Obilazio sam hotele u Beogradu jer sam zainteresovan da organizujem kongrese u vašoj prestonici", kaže Sanđel Hambi, još jedan turistički agent iz Dubaija.

Srbija su i gusle i tkanica, truba, violina, folklor, di-džej mikseta.

„Nisam bila u Srbiji, ali nakon ove prezentacije ću svakako doći. Naročito me zanimaju gastronomija, vino i banje", najavila je Blanka Flanko, influenserka iz Dubaija.

„Jako nam je važno što smo iskoristili ovu nedelju da organizujemo jednu veliku radionicu i pružimo priliku našim privrednicima da naprave kontakte sa turističkom privreedom u Emiratima kako bismo u narednom periodu imali veći broj turista iz ove zemlje", istakla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Putovanje je doživljaj. Uspomene u glavi su mnogo trajnije od magneta na frižideru ili selfija u mobilnom telefonu.

I zato je Doživi Srbiju novi slogan naše zemlje, koji premijerno predstavljamo na Svetskoj izložbi. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво