Читај ми!

Šta sve možete videti tokom vožnje kvadovima u okolini Gornjeg Milanovca

Sve je više domaćina koji turistima nude boravak u etno-domaćinstvima sa savremenim uslovima za odmor na selu. U okolini Gornjeg Milanovca idu i korak dalje. Kako bi gostima pokazali prirodne lepote, organizuju atraktivne vožnje kvadovima kroz šume do vidikovaca na okolnim planinama.

Turisti rado posećuju zanimljiva etno-sela, izgrađena u skladu sa prirodom, a Trbovići su u selu Ozrem uklopili najvažnije, drvo, kamen, vazduh i vodu.

Kroz imanje koje krase autentične kuće brvnare protiče bisti potok, a boravak gostima upotpuni gostoprimstvo domaćina otvorenog srca.

„Da im bude lepo, da uživaju u dobroj hrani, u lepom ambijentu, u prirodi, u šumi da kažem, ovde, da im bude baš udobno van urbane sredine, da dođu ovde u prirodu, znači to je najvažnije", rekao je vlasnik etno-domaćinstva Branko Trbović.

I sve je usklađeno za uživanje i relaksaciju u prirodnom ambijentu, miru i tišini.

Za nešto više od odmora na selu, ovi zaljubljenici u prirodu spojili su prijateljstvo i zajednička interesovanja, odnosno hobi sa turizmom, pa gostima koji vole aktivan odmor nude avanturističke vožnje kvadovima.

„Prelepa je priroda, prelepo je i druženje. Kvadovima može mnogo toga da se vidi, šetnja prirodom je jako lepa, ali je ograničeni ste na neki broj kilometara. Mi ogroman broj kilometara pređemo, dosta toga vidimo i više nego kada se šeta i tako", kaže Mihailo Drinčić iz Gornjeg Milanovca.

Jesenja vožnja stazama kroz šume i livade planinskim putevima prava je atrakcija i uživanje u nestvarnim prizorima.

Za kratko vreme stiže se do vrha Rajca i prelepih vidikovaca, sa kojih se vidi gotovo cela Šumadija, a u celodnevnoj turi mogu se obići planinski predeli Suvobora, Ravne gore, Divčibara.

„Fenomenalno je druženje na vožnji. Deca idu sa nama, obilazimo prelepe predele koji su nam ovde dostupni. Obilazak planine, priroda, mi smo našli i spoj druženja i opuštanja i vožnje kvadovima", izjavio je vlasnik etno-domaćinstva Rade Trbović.

„Nama je drago da sa gostima možemo da podelimo ovo prelepo iskustvo. Vožnja kvada je jedan lep, poseban doživljaj, tako da može da se maksimalno uživa u prirodi, u ovom izuzetnom predelu, da se dosta obiđe, da se vidi dosta toga, tako da može da se uživa, i ko je manje možda iskusan sa kvadovima i da vikend provede baš onako da dugo pamti", smatra Ivan Aksentijević iz Gornjeg Milanovca.

U etno-selu nedaleko od Gornjeg Milanovca kažu ima za svakoga ponešto. Bez obzira na to da li se odlučite za avanturu ili boravak u mirnoj oazi, najvažniji je povratak prirodi i planinskim predelima izuzetne lepote.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије