Читај ми!

Vreme Zlatara tek stiže, a svaki njegov predeo već zaslužuje razglednicu

Planina Zlatar, dugo zapostavljena, poslednjih godina ubrzano se razvija, a interesovanje turista i investitora je sve veće. Neophodna su i ulaganja jer je turizam, uz poljoprivredu, strateška grana novovaroške opštine, i uslov da se zadrže mladi.

Posle uspešnog turističkog leta, jesen je na Zlataru u svom bogatstvu boja, miru i tišini predela, od kojih svaki može da se nađe na razglednici.

Retki posetioci uživaju u prirodi, dok su neki, posebno najavljeni u organizovanim grupama, zbog sveopšte situacije, boravak pomerili za neko drugo vreme.

Zaljubljenike ipak Zlatar privlači u svako doba.

„Zlatar je moja omiljena planina, tako da svaki put se vraćamo sa velikom željom i, što se mene tiče, uvek je dosta zelenila i neke lepe energije", kaže Jovana Knežević iz Niša.

„Vodim neke stranice na društvenim mrežama koje se bave promocijom turizma, i mogu vam reći da je veoma dobar odziv kod publike kad okačimo neke fotografije sa Zlatara", dodaje Milan Knežević, takođe iz Niša.

Povećan broj i interesovanje turista pokazali su i probleme, odnosno šta to sve Zlataru nedostaje.

Osim dodatnih turističkih sadržaja, sada se grade pre svega oni namenjeni sportistima i rekreativcima. Uz povećanu gradnju, nove hotele i apartmane neophodno je rešiti i infrastrukturu koja ih prati - puteve, vodu, struju, kanalizaciju, jer je sve nedovoljno i za sadašnje, a posebno za buduće investicije.

Uz sopstvena sredstva, pomoć države im je dragocena.

„Radimo jedan projekat rešavanja kanalizacione mreže u drugoj zoni Zlatara, i to je jedan od najvažnijih projekata pored puta koji smo uradili, pored rasvete koju smo uradili, pored modernizacije puteva u drugoj zoni Zlatara koje ćemo uraditi, jer su predviđeni - ovim projektom od 50 miliona dinara koje investira Ministarstvo privrede i budžet lokalne samouprave. Verujemo da će vreme Zlatara tek doći", ističe predsednik opštine Nova Varoš, Radisav Vasiljević.

Zlatar ima i svoja jezera i na njima se sezona privodi kraju, a svi koji se na bilo koji način bave turizmom - priželjkuju još bolje turističke dane.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи