I mimo Dragačevskog sabora, trubači rado posećuju Guču

I kad prođe Dragačevski sabor, trubači se rado vraćaju u prestonicu trube. Da Guča gostima bude zanimljiva u svako doba godine, proširuju se smeštajni kapaciteti i upotpunjava turistička ponuda.

Vladimir Ivanović je iz Zagužanja kod Surdulice, Marko Trnavac iz Mršelja kod Požege... Trubače sa različitih strana Srbije Guča je spojila. Na takmičenju su rivali, u životu prijatelji. 

„Dok smo na pozornici tamo na takmičenju u Guči svi gledamo da pokažemo ono što je najbolje, a kad se završi takmičenje, finalno takmičenje onda idemo ko pobedi, i ko je najbolji da svi to zajedno proslavimo, da uživamo, da svira najbolji orkestar i Zlatna truba u duetu zajedno, u Guči i u Zlatnoj trubi", rekao je Ivanović.

Tako su proslavili ovogodišnje nagrade, ali se u Guču trubači uvek rado vraćaju.

„Kud god mi odemo da li sviramo ovde kod nas u Srbiji, da li smo otišli negde po Evropi ili vani još dalje, uvek je ta Guča. I nama je Guča svakako jedna odskočna daska i da kažem jedan vetar u leđa. Šta god da mi radim bez Guče ipak ne možemo", siguran je Trnavac, dobitnik Zlatne trube.

Sabor trubača je glavni favorit dragačevske varošice, pa je sve u znaku trube. Na one koji ostaju upisani u istoriji trubaštva podseća spomen ploča, na šest decenija svetski čuvene manifestacije muzej trube. Za goste se proširuju kapaciteti, renoviran je hotel u centru Guče.

„Ovogodišnja sezona posle korone je bila odlična, 100 odsto popunjeni kapaciteti. Tako imamo puno ljudi koji dolaze ili na vikend ili dolaze nekoliko dana da provedu u Dragačevu, u Guči, da vide znamenitosti koje mi imamo da pružimo, kulturno istorijsko nasleđe, lepote Dragačeva", rekao je Bili Vulović, direktor Turističke organizacije Dragačevo.

To su prepoznali i mnogi domaćini u okolnim selima koji svoja vrata otvaraju turistima, pa su prestonica trube i Dragačevo interesantna destinacija i posle Sabora.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво