Читај ми!

Velnes i spa na srpski način: masaža malinama i piling projinim brašnom

Etno-turizam ne gubi na popularnosti. Domaćini se trude da za goste osmisle dodatne sadržaje, pa tako u Grabovici kod Gornjeg Milanovca nude velnes i spa na srpski način.

Recept je jednostavan. Potrebno je da gost sedi pod kruškom ili šljivom, na slami pokrivenoj ćilimom. Sledi masaža malinama i piling projnim brašnom u staroj drvenoj karlici. Tretman se završava obuvanjem vunenih čarapa. 

Jovana Vilotić, gošća iz Beograda, kaže da joj je bilo sjajno, da joj je piling najviše prijao, a  da je sok od maline božanstven.

Sve je prirodno. Gosti mogu sami ubrati voće i povrće u bašti, a u čari seoskog turizma ubrajaju se i igre najmlađih sa životinjama.

„Bili smo u luksuznim hotelima, poslovnim i ovakvim i onakvim, međutim, to nije odmor, to je neka druga vrsta doživljaja. Ovo je zaista jedan potpuno drugačiji pristup životu“, ocenila je Bojana Malović iz Beograda.

Da bi se gosti odmorili kao kod svojih, domaćini su im potpuno posvećeni. Pripremaju domaće specijalitete, ali nude i etno-fitnes uz igranje kola ili, po želji, sprski velnes i spa.

„Dodala sam i akupunkturu koju sam završila pre dvadeset i neku godinu i onda usput i neke tačke koje, recimo, treba da izmasiramo ako gost ima neki problem, pa onda dodatno uradim i masažu tih tačaka i onda to bude i onaj terapeutski efekat i za uživanje i za sve čula“, objašnjava Žiža Ivanović, iz Vile Melodija iz Grabovice.

Uz jedinstven doživljaj i puno srce, gosti iz Grabovice kod Gornjeg Milanovca često ponesu i rukom oslikane suvenire.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво