Čitaj mi!

Ljubovija i Drina postaju sve veći magnet za turiste

Ljubovija je u poslednjih nekoliko godina jedna od najatraktivnijih domaćih destinacija za odmor. Polovina rezervacija za praznike bila je ugovorena još početkom godine, a letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata je do septembra.

Ko je jednom odmarao kraj Drine i zaspao uz zvuke vode i prirode taj se, kažu, uvek vratio. Gosti u ljubovijskom kraju za praznike su mogli da biraju da li će da odmaraju u naseljima uređenim u etno stilu, ili da uživaju u apartmanima sa bazenom smeštenim tik uz reku.

Reka Drinu turisti često opisuju i kao sprsko more, a odmor, kažu, provode na različite načine – od raftinga do planinarenja.

„Kad je neko iz nekog mesta i napraviš vikendicu u tom mestu, onda to ne govori o meni mnogo nego o tom mestu. Ovo je, bez lažne skromnosti, mislim da je jedno od lepših mesta u zemlji i regionu, jer ima Drina ova neverovatna voda i prelepe planine“, kaže glumac Nenad Okanović.

Zahvaljujući svim prirodnim lepotama tog kraja, turizam je u Ljuboviji postao najrazvijenija privredna grana, a zbog velike zainteresovanosti gostiju, smeštajni kapaciteti u odnosu na prošlu godinu uvećani su za 30 odsto.

„Ljubovija i Drina su izuzetno privlačne za turiste, a s obzirom da Drina pruža velike mogućnosti ne samo za uživanje nego i za sportsko rekreativni turizam, a i samim tim što danas turisti traže neposredan kontakt sa prirodom“, napominje Jelena Tešić, direktorka TO Opštine Ljubovija.

O ljubaznosti Azbukovčana i kvalitetu usluge najbolje govori podatak da je polovina rezervacija za praznike bila dogovorena još početkom godina, a da je letnja sezona, i pre njenog zvaničnog početka, rasprodata do septembra.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. maj 2021, 01:13) - anonymous [neregistrovani]

Nagrade

Pravi čovek je dobio nagradu.

(ponedeljak, 10. maj 2021, 01:12) - anonymous [neregistrovani]

Nagrada

Nobelova nagrada za književnost pripala je pravom knjizevniku Peteru Handkeu....pisao je onako kako je video...dozivljavao zivot i zbivanja u svetu i kod nas

(nedelja, 09. maj 2021, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Super

Svidja ml se

(sreda, 05. maj 2021, 13:47) - Zorica [neregistrovani]

Putevi

Opstini Ljubovija trebaju putevi ima mesta gde 30godina zive ljudi bez puta kako dovesti turiste .

(utorak, 04. maj 2021, 21:16) - anonymous [neregistrovani]

Zapadna Srbija i turizam

Pitanje je; Koliko je zapadna Srbija prilagodjena za turizam ?
Napravite analizu i strategiju
Danasnji turisti su zahtevni
Poverenje se moze brzo izgubiti
Povratiti izgubljeno poverenje je tesko povratiti
Planiranje, usavrsavanje, obecavanja samo ona koja se sigurno mogu ispuniti

(utorak, 04. maj 2021, 18:44) - Miro,Bastina- Ohio [neregistrovani]

Zapadna Srbija najlepsa Turisticka destinacija u Srbiji

Prema izboru domacih turistickih zaljubljenika.Zapadna Srbija je TOP turisticka destinacija u Srbiji... Od Beograda,na putu Hodocasca Zapadnom Srbijom,do krajnje destinacije,Bajne Baste,ove godine imam u planu,prvo posetiti Sabacku Eparhiju i jedan od najlepsih Srpskih Manastira-KAONE, i Cesmu Brace Jugovica...Ciju lepotu ukrasavaju Precisto Jezero i savrsena Hortikultura.... Pre Loznice cu predahnuti na carobnom Zvornickom Jezeru, i nastaviti putosestvije do Kraljevske Banje Koviljace u kojoj su nezaobilazni turisticki dragulji ,prelepi Park i Obrenovicev Kur Salon i Kupatilo Kralja Petra Prvoga... Heroine Velikoga Rata,Gucevo i Cer su planine izuzetne lepote,na kojima planiram hodocastiti i fascinantni pogled na krivudavo Podrinje!Spustanje sa planina je narocito uzbudljivo i romanticno,jer na njihovom podnozju ce me sacekati Suncana Reka,Sotrina Plaza na Drini,Ergela konja i Etno hrana sa dusom...Posto je u gornjem promotivnom clanku ,apostrofirana Ljubovija,pohvaliti ce mo inventivnost autora, uz napomenu da je ista deo Podrinjskog trolista,pa joj trebamo pridruziti i Mali Zvornik i Krupanj, cija zajednicka turisticka ponuda je fascinantna... Jer podrazumeva u Ljuboviji posetu Soko Gradu i Soko Manastiru,a Krupnju obilazak Duhovnog Etno Kompleksa DOBRI POTOK,koji zajedno cine istorijsko kulturnu i duhovnu atrakciju...Kao centralni kulturni dogadjaj ,na Podrinju ,smatram posetu ETNO kompleksu Trsic i Vukovoj kuci! Drinsku Bajku je doziveo i slavni teniser Novak Djokovic,boraveci u blizini Bajne Baste,na kojoj cu vizitorski uslikati slavnu Kucicu na Drini...Nezaobilazni su Manastir Raca iz 14-og veka,kao i Stecci pod zastitom UNESKO, kao nematerijalno kulturno dobro.O Prirodnim lepotama jezera Perucac i Zaovine,najkrace Evropske reke Vrelo i Planinske lepotice Tare,suvisno je raspravljati,jer su najlepsi prirodni dragulji Srbije...Namerno necemo zanemariti Duhovni ,kulturni i istorijski zacaj Manastira Tronose u Trsicu u kome je stvarao reformator Srpskog jezika,slavni Vuk Stefanovic Karadzic...

div id="adoceanrsvdcfhklggd">