Читај ми!

Majski sneg i skijanje na Staroj planini

Uprkos tome što je sezona skijanja zvanično zatvorena, sneg na stazama Stare planine omogućio je nesvakidašnje prvomajsko i vaskršnje skijanje. Gostiju ima, kapaciteti popunjeni i u hotelu i u privatnom smeštaju uz epidemijske mere.

Praznična atmosfera i raspoloženi gosti, prolećna temperatura, a sneg se još uvek ne dâ. I Brazilac Mateus sa budućom suprugom iz Begrada upoznaje lepote Srbije.

Prvomajski piknik umela je ranijih godina da pokvari kiša, ali sneg je i na Staroj planini u ovo doba, retkost. Kako kažu posetioci, snežni pokrivač za Prvi maj jeste neočekivan, ali ima ljubitelja skijanja koji su mu se obradovali. 

Jabučko ravnište više od 1.600 metara nadmorske visine, oaze snega i prolećne oaze plavih šafrana, oči u oči.

Na Staroj planini i dalje je moguće testiranje na kovid 19, antigenskim testom, za one koji se nisu vakcinisali.

„Oni koji su se vakcinisali bilo kojom od vakcina imaju posebne popuste, ali samim tim imaju bezbedan boravak i to je ono što je najbitnije. Dobar odmor, dobra šetnja sve u svemu, ovde gosti mogu i tako da se imunizuju, ali i da se vakcinišu“, naglasio je Goran Karadžić, direktor JP „Stara planina“.

Posetioci planine računaju da sunce neće odneti sneg koji najviše raduje decu, bar do utorka, dokle i traju prvomajski i vaskršnji praznici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи