Читај ми!

Kopaonik spremno dočekuje zimsku sezonu

Svetski ski-centri, bez obzira na pandemiju pripremaju se za predstojeću sezonu očekujući da ugoste pre svega domaće goste. Slična situacija je i u našem najvećem zimskom turističkom centru na Kopaoniku koji je prošle zime, ali i ovog leta zabeležio rekordnu posetu.

Dok u toplim bojama sunčane jeseni uživaju malobrojni gosti, užurbano se grade na stotine kvadrata novih hotelskih i apartmanskih objekata, a u postojećim pripremaju za sezonu koja zvanično počinje prve nedelje decembra.

„Imamo iskustva i od  letnje sezone  tako da se  pripremamo. Negde smo naučeni da  živimo sa koronom  i da jednostavno organizujemo poslovanje shodno situaciji. Svakako je fokus na naše tržište“, navodi Radoš Đorđević, direktor hotela „Grand“.
    
Na dobru sezonu računaju i vlasnici privatnog smeštaja.

Milorad Janković, direktor hotela „Gorski“ ističe da je već gotovo sav kontigent koji je bio predviđen  za rani buking  rasprodat. „Tako da očekujemo dobru sezonu. Nećemo raditi punim kapacitetom, imaćemo određene restrikcije vezano za korišćenje naših sadržaja  koji se odnose na broj ljudi  koji može u jednom trenutku da se zatekne na istom mestu“, dodaje Janković.

„Buking ide bolje nego prošle godine. Znači, imamo čak nekih 7,8  odsto više  popunjenih kapaciteta na današnji dan nego što smo  imali prošle i pretprošle godine. Tako da preko 30 odsto u tom gore užem centru je popunjeno“, kaže Zoran Jelenković, vlasnik apartmana.

Obavezan test po povratku u svoje zemlje razlog je manjeg interesovanja turista iz regiona. Sa druge strane, otvorenost Srbije šansa je za novo tržište, posebno Izrael.

„Spremni smo na neke njihove zahteve. Pre svega, to se odnosi na košer hranu. To je šansa za budućnost, generalno za celu destinaciju, da se takvi gosti privuku i da ostanu, da budu naši redovni gosti“, navodi Goran Stefanović, direktor hotela „Kraljevi čardaci“.

I ovu zimu „Skijalište“ dočekuje sa novim stazama i dugo najavljivanom žičarom koja će povezati  podcentar Brzeće sa stazama na vrhu.

„Primenićemo sve mere i na prodajnim mestima i na samom ulasku u žičare. Distancu i barijere, šta god bude trebalo u tom period“, naglašava Darko Jovanović iz JP „Skijališta Srbije“.

U slučaju pogoršanja epidemijske situacije, oni koji unapred uplate aranžman mogu da očekuju povraćaj novca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи