Belocrkvanska jezera – sedam vodenih oaza

Rekordnu posećenost, poslednjih dana, beleže i Belocrkvanska jezera. Vikendom u ovoj južnobanatskoj varošici boravi i više od 20.000 turista, smeštajni kapaciteti popunjeni do polovine septembra a svakodnevno se traži mesto više.

Mesta u Beloj Crkvi nema ni na plažama ni u smeštajnim kapacitetima. Sedam vodenih oaza, čini se, dobra su alternativa za letovanje u novonastaloj situaciji pa je interesovanje, kažu loklani ugostitelji, nezapamćeno.

„Ove godine stvarno smo prepuni, ceo juni, juli i avgust puni smo, čak i septembar, već zovu“, kaže ugostitelj Željko Latković.

„Da imamo sad još četiri vile sve bi bilo popunjeno, tolika je tražnja na Belocrkvanskim jezerima“, ističe Jelena Despotov, takođe u ugostiteljstvu.

Samo tokom jednog vikenda u Beloj Crkvi boravi više od 20.000 turista, duplo više nego što je to bio slučaj prethodnih sezona.

„Odmah nakon završetka vanrednog stanja u maju mesecu mi smo dobili jako veliki broj poziva, već tada je bilo ogromno interesovanje za Belu Crkvu i ovo je nešto što smo mi i očekivali. Ubeđeni smo da dokle god bude lepo vreme da će se ovakav trend i nastaviti“, naglasio je Novica Jovanović, direktor TO Bela crkva.

Najviše gostiju u ovu južnobanatsku varošicu pristiže iz Beograda, a ovde odmaraju i Pančevci, Vrščani, Kragujevčani.

Neki koji obično letuju u Grčkoj tražili su alternativu i Bela crkva je isplivala kao drugo rešenje. Mališanima se dopada jezero, avanatura park, tobogani. Među ovogodišnjim posetiocima, naravno ima i onih koji se Belocrkvanskim jezerima vraćaju iz godine u godinu.

Čini se da Bela Crkva epitet turističke destinacije ove sezone nosi sa punim pravom. Lokalni ugostitelji se nadaju da će se ovakav trend nastaviti i u narednim sezonama.

Nadu im uliva činjenica da su mnogi turisti ove godine prvi put došli i Belu Crkvu za koju, kažu, nisu ni znali da postoji, i da će se, zbog dobroh ovogodišnjeg iskustva, vratiti i dogodine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. avg 2020, 01:49) - Milica [neregistrovani]

Zivela Srbija

Bolje nasim ljudima da ostavljamo novac nego onima koji nas ne vole. Srbija bi trebala vise da razvija kupalisni turizam i da sredjuje plaze po jezerima. Tu su Tikvara, Kokin Brod, Zaovinsko, Zavojsko, Besenevacko i tako dalje. Srbija ne treba da zivi od turizma ali turizam moze da bude grana koja ce da nas dodatno gura napred.