Dragačevo i Guča puni iako nema Sabora trubača

Ovogodišnji šezdeseti Sabor trubača, koji je trebalo da bude održan od 6. do 9. avgusta u Guči, otkazan je zbog trenutne epidemiološke situacije u Srbiji. Ipak, u Dragačevu ima gostiju, a domaćini, ovih dana, dočekuju turiste.

Kupanje u bazenu okruženom zelenilom ili samo odmor uz pitomu seosku idilu za goste u Gornjoj Kravarici jeste pun pogodak.

„Mi smo ovamo tek došli, prvi utisak – odmah se oseti srdačnost, higijena im je, vidim, na nivou, ambijent je lepo uređen, priroda lepa“, kaže Mile Dragoljević, gost koji je stigao iz Švajcarske.

Jovani Ikodinović iz Beograda kraj se mnogo dopada: „Mi danas provodimo ceo dan ovde u Vajatima. Retka su mesta u Srbiji gde može da se uživa kao ovde, zato što gosti imaju kompletan užitak.“

Radičevići su spojili staro i novo za goste koji i na selu žele odlične uslove za odmor. Stalno proširuju ponudu, a cene ne menjaju.

„Cene su stare još od 2008. godine. Nismo hteli da te cene podižemo baš da bismo iskoristili ovu situaciju u nekom dobrom pogledu to da kroz neke kanale marketinga privučemo ljude da dođu ovamo kod nas i kojima su prethodnih godina opcije bile neke tropske destinacije za letovanje“, istakao je Aleksej Radičević iz „Vajata“ u Gornjoj Kravarici.

Šest decenija u prestonicu trube zbog Sabora trubača dolaze ljudi sa svih strana sveta. Ali, ne samo zvuci trube goste, u predeo koji su nekada zvali Mala Švajcarska mame izuzetni pejzaži, karakteristična arhitektura i još mnogo toga.

„Pre svega, imaju gostoprimstvo Dragačevaca, imaju zdrav vazduh, imaju fabriku kiseonika, u blizini su sva turistička mesta i banje“, navodi Radiša Božanić, meštanin sela Guča.

„Sve je prirodno, dvorište, ništa nije veštačko kod nas. Sve, voda, hrana, ambijent sam prijatan. Eto“, naglašava Predrag Erić iz Guče.

Godinama se dragačevski domaćini trude da gostima obezbede sve što je potrebno za poseban doživljaj u seoskom turizmu.

„Uglavnom gosti koji dolaze više su zainteresovani za vajate odnosno za ove brvnare, ovaj etno-stil. To su gosti sa strane, uglavnom iz grada, više vole da dođu u brvnare da uživaju, da imaju neki mir“, kaže Rada Parezanović iz „Jeličkih bisera“ Guča.

Do sada su smeštajni kapaciteti u domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom u Dragačevu mesecima unapred bili rasprodati. Kako ove godine neće biti stranih gostiju, za domaće se još ponegde može pronaći slobodno mesto.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво