Читај ми!

Pejntbol pištoljima na vukove kako bi počeli da se ponovo plaše ljudi

Lokalne vlasti Arnema u Holandiji odlučile su da se vukovi u toj zemlji gađaju pejntbol pištoljima kako se ne bi odomaćili i držali dalje od ljudskih naselja.

Vukovi u Holandiji postaju sve pripitomljeniji i sve se manje plaše ljudi, pa se vlasti plaše da bi zbog toga mogli da postanu ozbiljna opasnost po ljude.

Odluka lokalnih vlasti u Arnemu o korišćenju pejntbol pištolja došla je nakon što je postavljen snimak na društvenim mrežama na kom se vidi vuk koji prolazi pored porodice u Nacionalnom parku Hoge Veluve.

Pejntbol pištolji su izabrani kako bi rendžeri znali kog vuka su upucali.

Vlasti se nadaju da će mere dovesti do toga da će vukovi ponovo početi da se plaše i drže podalje od ljudi.

Organizacije za zaštitu životinja kritikovale su nadležne u nacionalnom parku da hrane vukove zato što ako postanu previše pitomi biće klasifikovani kao „problematične životinje" i moraće da budu odstreljeni.

Vlasnik parka Seger Emanuel baron van Vurst tot Vurst negirao je optužbe o hranjenju, a prethodno je istakao da vukovima nije mesto u Holandiji. Prema izveštaju iz juna u Holandiji živi oko 20 odraslih vukova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије