Читај ми!

Aligator iz Pensilvanije u trci za omiljenog kućnog ljubimca

Sedmogodišnji reptil, po imenu Voli potiče iz grada Jorka u Americi. Poznat je po tome što „voli da se grli“, a trenutno je u vođstvu u novom popularnom takmičenju kućnih ljubimaca – Američko omiljeno životinjsko carstvo kućnih ljubimaca – koje uključuje životinje svih veličina i vrsta.

Posetioci u Cental parku u Pensilvaniji bili su iznenađeni neočekivanom igrom i ponašanjem aligatora koji je skakao po fontani, mazio se sa prolaznicima i bio pitom. Brit Miler šetala je sa svojom ćerkom kada je videla gužvu u Parku ljubavi u Pensilvaniji. Jedan dečak igrao se sa aligatorom u fontani. Oko njih ljudi su se slikali, podizali aligatora u naručje, mazili ga, grlili.

„Saznali smo da se aligator zove Voli, pa smo pomislili na čuvenog Laleta gatora, njega je usvojio Džoji Heni koji je obožavalac reptila", istakli su Milerovi.

Aligator je oko sebe imao crveni pojas, isti onaj koji je nosio Voli na fotografijama iz 2019. godine u časopisu York Dispatch.

U poslednje vreme, Voli dobija veliku pažnju u štampi kao vodeći sakupljač glasova u Američkom omiljenom životinjskom carstvu kućnih ljubimaca, takmičenju popularnosti koje podržava spasavanje i rehabilitaciju životinja. Pobednik takmičenja će dobiti 10.000 dolara.

 

Heni, koji se bori sa rakom, takođe ima stranicu na Go Fund Me, koja pomaže u pokrivanju troškova nege za Volija i njegove druge prijatelje reptila.

Aligatori su među najopasnijim predatorima na planeti, mogu se legalno držati kao kućni ljubimci u Pensilvaniji i nekim drugim državama.

Stručnjaci za divlje životinje su se zalagali za nove zakone koji zabranjuju aligatore kao kućne ljubimce, jer ih često napuštaju kada porastu previše, pa je nemoguće brinuti se o njima.

Volijevi podvizi sa Henijem mogu se pratiti na Fejsbuku i TikToku, gde su njegovi video snimci prikupili oko 3,7 milijardi pregleda.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије