Читај ми!

Beluga kit primećen u Seni, francuske spasilačke službe mobilisane

Beluga kit je primećen u Seni, a nadležne vlasti u Francuskoj hitno planiraju spasavanje životinje koja naseljava i obično se kreće u mnogo hladnijim arktičkim vodama.

Pomoću snimaka iz dronova, stručnjaci su primetili da je kit u zabrinjavajućem stanju i da će morati hitno da se vrati u more.

Kit je najverovatnije zalutao i pogrešno skrenuo u Senu i nastavio njenim tokom dok se nije zaglavio oko 70 kilometara severozapadno od Pariza.

Neuhranjena i slaba, zalutala beluga je prvi put primećena pre par dana uzvodno od delte Sene u Lamanš.

Francuske spasilačke službe, vatrogasci i stručnjaci za životinje brzo su se mobilisali da spasu sisara.

Uprkos slabosti, ono što su primetili jeste da životinja malo vremena provodi na površini što ukazuje na dobar kapacitet pluća.

Beluge, koje su zaštićena vrsta, naseljavaju mnogo hladnija mora oko Arktika i ovakav slučaj je vrlo je neuobičajen.

Sličan slučaj desio se pre nekoliko meseci kada je orka uginula u Normandiji nakon što uplivala u Senu, mada su stručnjaci kasnije ustanovili da je već bila ozbiljno bolesna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво