Читај ми!

Briga i nega ljubimaca tokom vrelih dana i visokih temperatura

Da li su vam ljubimci malo sporiji, pospaniji, manje halapljivi ovih dana? Koliko vas plaši njihovo glasno dahtanje? Da li životinje, kao i ljudi, pate zbog visokih temperatura? Šta bi trebalo da promenimo u njihovoj ishrani na plus 40 stepeni Celzijusa.

Životinjama je najveći problem što ne mogu da se oznoje i tako se izbore sa toplotom već se hlade isključivo preko disanja. Koje navike treba da promenimo u ovim vrelim danima da nam ljubimci ne bi doživeli toplotni udar?

„Veoma važna stvar za životinje je voda, da uvek imaju pristup svežoj vodi.Pse ne izvoditi po danu, kada su velike vrućine, treba ih voditi na zelene površine, da sačuvaju šape. Kada pas dahće, vruće mu je, poželjno je i tuširanje, ako u stanu nemate klimu", istakao je Aleksandar Gavrić iz " Animal Rescue Srbija".

Dodaje, da životinjama treba davati tečniju hranu, a važno je da hrana ne bude slana, ako je meso u pitanju , manje količine i provereno sveže.

„Imamo oko pedesetak poziva za spasavanje napuštenih životinja tokom dana. Od prvog juna smo ostali bez poslednjeg spasioca, pa od prvog jula ne možemo da se bavimo spasavanjem životinja.Pojavile su se privatne firme koje za novčanu nadoknadu spasavaju napuštene životinje. Mi smo bili servis građana i besplatno smo spasavali životinje, mada društvo to nije prepoznalo. Javljamo se na naš kontakt telefon svakog dana od 12 do 20 sati", napomenuo je Aleksandar Gavrić iz "Animal Rescue Srbija".

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво